SlovenienNär TV-bolaget RTVSLO, fram till den 18:e november, tog emot bidrag till EMA 2020 så kom det in 74 förslag. Under fredagen avslöjades de 10 artister som valts ut till Sloveniens nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2020, se listan nedan.

Förutom de tio direktkvalificerade artisterna så kommer två nykomlingar att utses genom den pågående online-uttagningen EMA FREŠ. I nuläget har tio EMA FREŠ-utsetts, vilka ni kan lyssna på här. Av dessa kommer tittarna att utse en EMA-finalist medan en jury utser den andra vid finalen den 18:e januari.

EMA 2020 kommer att bestå utav en enskild final den 22:a februari där en proffsjury först utser två superfinalister, av de totalt 12 bidragen, innan det är upp till 100% tittarröster att utse vinnaren.

Tio av de tävlande artisterna i Sloveniens EMA 2020:

EMA 2020 – izbrani izvajalci / selected artists
(1:14 – Dec 20, 2019 – EMA Eurovision Slovenia)

Sloveniens EMA 2020 – Startfältet:

Artisterna – Bidragen: Exempel på tidigare EMA-bidrag:
Ana Soklič – “Voda”
Božidar Wolfand Wolf – “Maybe Someday”
Gaja Prestor – “Verjamem Vase”
Imset – “Femme Fatale”
Inmate – “The Salt” Atma” – 7:a i EMA 2019
Klara Jazbec – “Stop The World”
Lina Kuduzović – “Man Like U” (3:a i Junior ESC 2015)
Manca Berlec – “Večnost”
Simon Vadnjal – “Nisi Sam”
Tinkara Kovač – “Forever” Round and round“ – 25:a i ESC 2014
EMA FREŠ-vinnare
EMA FREŠ-vinnare
(Källor: eurovision.tv och wiwibloggs.com – Sammanställning av schlagerpinglan.se)

Schlagerpinglan: Även om jag egentligen hoppats att få återse duon BQL (2:a både 2017 och 2018 med “Heart of Gold” respektive “Promise / Ptica“) så kan jag inte låta bli att känna mig ganska nöjd över att se Tinkara Kovač, ytterligare en av mina gamla favoriter, på startlistan. Visst, det är låtarna som är det avgörande, men det skadar inte att ha en del välkända namn som förväntnings-höjare. 😀

Mer om Sloveniens förberedelser inför ESC 2020 hittar ni här: “Slovenien i ESC 2020“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se