TjeckienTV-bolaget Česká televize (ČT) presenterade idag de sju artister som valts ut att få tävla i Eurovision Song CZ om chansen att få representera Tjeckien i Eurovision Song Contest 2020.

Vilka bidrag de utvalda artisterna ska tävla med kommer att avslöjas den 20:e januarimusikvideorna släpps och även onlineomröstningen inleds. Det vinnande bidraget utses med hjälp av allmänhetens röstande via den officiella Eurovisionappen samt rösterna från de internationella jurymedlemmarna.

Schemat för Tjeckiens ESC 2020-uttagning:

31:a juli Deadline att skicka in bidrag till ČT (över 150 bidrag inkom)
13:e januari De 7 artisterna presenteras (se nedan)
20:e januari De 7 bidragen presenteras kl. 08:00 CET
20:e januari 08:00 CET –
2:a februari 20:00 CET
Allmänheten röstar via den officiella Eurovision-appen
3:e februari Vinnaren avslöjas

En av de tävlande artisterna i Tjeckiens ESC 2020-uttagning:

Pam Rabbit (3:a i ESCZ 2019 med “Easy To Believe“)

“Eurovision Song CZ 2020” – Finalstartfältet:

Artister Tidigare ESCZ-bidrag
Barbora Mochowa True Colors (4:a 2019)
Benny Cristo
Elis Mraz & Cis T
Karelll
Olga Lounová
Pam Rabbit Easy To Believe (3:a 2019)
(sjöng bakom Mikolas Josef i ESC 2018)
We all Poop (Jakub Božek – sång, Vojtěch Božek –
basgitarr, Šimon Martínek – gitarr, Michal Jiráň – trummor)
(Källa: eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Inte helt oväntat så fanns inte någon av mina favoriter med i startfältet men då Pam Rabbit kom 3:a förra året och Barbora Mochowa fick en av juryns 12-poängare samma år (och hamnade på samma totalsumma som Pam) så är det säkert många som är glada över dagens avslöjande. Själv inväntar jag med spänning nästa veckas låtsläpp och hoppas på en eller annan positiv överraskning. 😀

För mer information om de tävlande artisterna så hänvisar jag till biografierna hos eurovision.tv.

Mer om Tjeckiens förberedelser inför ESC 2020 hittar ni här: “Tjeckien i ESC 2020“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Tjeckien 2020: De sju ESCZ-finalisterna”

 1. Adri

  Barbora! Hon borde vunnit! 🙂 Med tiden blev ”Friend of a friend” helt ok faktiskt, men INGET jämfört med ”True Colors”. Ser fram emot vad hon har att komma med!

  Också jävligt glad att ”Space Sushi”-snubben hoppar över i år. Men blev dock bitter direkt igen när jag ser att ett band heter ”We all Poop”. Jag hoppas instinktivt att de kommer sist.

 2. Marcus

  Risken är man blir lite besviken på Barbora efter förra årets mästerverk… men jag hoppas såklart att hon ställer upp med något minst lika bra.

  Pam är jag inte lika entusiastisk över, hon gör lite väl modernt svårtillgänglig musik för mig.

  Den jag är mest spänd på är Olga! Hon har haft ett par stora hits, även om det är ett par år sen nu. Om hon kan ställa upp med något liknande Jsem Optimista blir jag riktigt, riktigt glad!
  https://www.youtube.com/watch?v=fNiyFl87hyc

 3. Adri

  Marcus: Personligen gillade jag Pam Rabbit också 🙂 Lite Robyn-feeling där. Men jag tar nog Lana Del Rey a.k.a Barbora först! 🙂

 4. Schlagerpinglan

  @Marcus, Jag tackar så mycket för Olga-smakprovet, då varken Barbora eller Pam var några större favoriter för mig förra året (helt OK men jag hoppades på mer). Helt klart det bästa jag hört från Tjeckien-fronten sedan Mikolas Josefs senaste. Jag kanske kan få den den där positiva överraskningen på måndag ändå. 😀

 5. Micke

  Kanske kan det vända lite nu. Om Barbora Mochowa har i närheten av lika bra som förra året då blir det bra. Sen gäller det givetvis om landet har koll. Det hade de ju definitivt inte förra året då de lät en av nio nollpoängare i esc-historien gå vinnande ur deras uttagning

 6. Micke

  Jädrar lyssnade nu på “True colors” från förra året. Länge sen nu men den satt rakt av direkt. Hur kunde den undvika att bli Tjeckiens bidrag förra året?

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se