ESC2020 Schlagerpinglan: Här hittar ni en handfull korta nyheter angående Eurovision Song Contest 2020. För ytterligare information, klicka på flaggorna så kommer ni till respektive lands samlingssida där kompletterande info finns.

Tyskland Tyskland: ESC-show med Barbara Schöneberger den 27:e februari
I slutet av januari väntas närmare information om hur Tyskland kommer att välja ut / presentera sitt ESC 2020-bidrag men enligt dwdl.de så är en del saker redan kända:

Den 27:e februari kl. 21:30 kommer ARD One att sända “Unser Lied für Rotterdam” som leds av Barbara Schöneberger. Då showen endast är 45 minuter lång och inte live-sänd så tyder det på något annat än en traditionell ESC-uttagning. (Källa: wiwibloggs.com)

Spanien Spanien: Blas Cantós “Universo” presenteras den 30:e januari
TV-bolaget TVE har avslöjat att det bidrag som den internvalda artisten Blas Cantó kommer att tävla med i Rotterdam har titeln “Universo“. Låten och dess tillhörande musikvideo kommer att släppas den 30:e januari. (Källa: rtve.es)
Armenien Armenien: Depi Evratesil-final den 15:e februari
TV-bolaget AMPTV har avslöjat att finalen av landets ESC 2020-uttagning Depi Evratesil 2020 kommer att avgöras den 15:e feburari samt att det kommer att stå mellan totalt 12 artister, vilka snart förväntas att bli presenterade.
(Källa: wiwibloggs.com)
Lettland Lettland: Supernova-startordning och programledare presenterade
TV-bolaget LTV har presenterat hur startordningen kommer att se ut när finalen av Supernova 2020 avgörs den 8:e februari, se “De nio Supernova-finalisterna“-inlägget som uppdaterats. De har även presenterat programledarna, som i år är Toms Grevins, Ketija Senberga och Beta Beidz. (Källa: escxtra.com)
Ukraina Ukraina: Vidbir-semifinalsindelning och startordning presenterade
TV-bolaget UA:PBC har avslöjat hur de 16 tävlingsbidragen delats in i de båda semifinalerna av Vidbir 2020 samt lottat fram deras startordning, se “Lyssna på “Vidbir”-bidragen“-inlägget som uppdaterats. (Källa: eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Mer om de olika ländernas förberedelser inför ESC 2020 hittar ni här: “Eurovision Song Contest 2020” medan sammanställningen över de TV-bolag som tar emot ESC 2020-bidrag/ansökningar finns här: “TV-bolag som tar emot bidrag till ESC 2020“.

Se även: “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2020-uttagningarna

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se