Sverige Schlagerpinglan: Enligt hålltiderna för Melodifestivalen 2020 så är det torsdagar kl. 13:30 och kl. 21:00 som gäller om man vill få sig ett smakprov på de tävlande bidragen innan deltävlingen.

Hur som helst så har nu SVT presenterat de minut-klipp av studioversionerna som vi får lov att lyssna på och efter att ha gjort det ett antal gånger så har jag rangordnat dem efter hur väl de föll mig i smaken, utan något tävlingstänk. Av listan nedan framgår därför vilka två bidrag jag för tillfället gärna skickar vidare till finalen, vilka två bidrag jag tycker förtjänar en tripp till Andra Chansen och vilka bidrag som förmodligen behöver visa upp sig lite mer innan de kommer till sin rätt.

Senare kommer listan (förhoppningsvis) att kunna uppdateras med länkar till små live-klipp från artisternas repetitioner som ska genomföras under dagen och som är lovade att släppas kl. 21:00.

Två av de tävlande artisterna i Melodifestivalen 2020:
Sonja Aldén The Mamas
Sonja Aldén & The Mamas (Foto: Janne Danielsson, SVT)

Lyssna på 1 minut av Melodifestivalen 2020:s första deltävlings bidrag:
(presenterad i den ordning Schlagerpinglan rankar dem för tillfället)
Mina preliminära “Direkt till final”-bidrag:
“Sluta aldrig gå”, Sonja Aldén
1-minuts-klipp30-sekunders-repartistinfo & låttext & bidragsfakta
(Bobby Ljunggren, David Lindgren Zacharias, Sonja Aldén)
“Move”, The Mamas
1-minuts-klipp30-sekunders-repartistinfo & låttext & bidragsfakta
(Melanie Wehbe, Patrik Jean, Herman Gardarfve)
Mina preliminära “Till Andra Chansen”-bidrag:
“Ballerina”, Malou Prytz
1-minuts-klipp30-sekunders-repartistinfo & låttext & bidragsfakta
(Thomas G:son, Peter Boström, Jimmy Jansson)
“Boys With Emotions”, Felix Sandman
1-minuts-klipp30-sekunders-repartistinfo & låttext & bidragsfakta
(Tony Ferrari, Parker James, Peter Thomas, Philip Bentley, Nicki Adamsson, Felix Sandman)
Övriga bidrag:
“Take A Chance”, Robin Bengtsson
1-minuts-klipp30-sekunders-repartistinfo & låttext & bidragsfakta
(Jimmy Jansson, Karl-Frederik Reichhardt, Marcus Winther-John)
“Moves”, Suzi P
1-minuts-klipp30-sekunders-repartistinfo & låttext & bidragsfakta
(Joy Deb, Suzi Pancekov, Aniela Eklund, Malou Ruotsalainen, Chanel Tukia, Kenny Silverdique)
“Inga problem”, OVÖ
1-minuts-klipp30-sekunders-repartistinfo & låttext & bidragsfakta
(Nicholas Frandsen, Lukas Nathanson, Jean-Willy Akofely, Nickie Osenius Kouakou)

Schlagerpinglan: Efter en första genomlyssning så kunde jag konstatera att jag inte fick så mycket för mina förhoppningar om att Malou Prytz skulle ställa upp med ett bidrag i stil med förra årets “I Do Me“. Visserligen är det ett bra tecken då artister behöver förnya sig, men för tillfället så sätter jag ett frågetecken på “Ballerina“.

I stället så var det Sonja Aldéns bidrag som jag föll för direkt och även efter ytterligare lyssningar så är det vackra “Sluta aldrig gå” som jag känner starkast för inför lördagens deltävling. Visst är det beprövade gamla knep som används här, men de fungerar på mig. 😀

De övriga låtarna gjorde inte lika mycket väsen av sig så här inledningsvis, även om det fanns en del som jag tror kan bli något om de visar sig från sin rätta sida på lördag. Vi får väl se om videoklippen som väntas i kväll kan ge några ledtrådar. 😀

Om ni är intresserade av att läsa en del rapporter som gavs efter gårdagens genomlyssning av fullversionerna av bidragen så hittar ni deras rapporter längst ner på mitt Linköping-uppladdnings-inlägg.

Se även: “MF-Veckoschema” – “Melodifestivalen 2020” – “ESC-Veckoschema” – “ESC 2020

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


12 kommentarer till “Melodifestivalen 2020: Lyssna på första veckans bidrag”

 1. Marcus

  Njae, svag öppningsvecka. Bara två låtar som är riktigt, riktigt bra. Sen var det ytterligare två som var helt okej, två rätt värdelösa, och en låt som jag hoppas jag aldrig behöver höra igen.

  1 Felix Sandman – Boys with emotions
  2 Robin Bengtsson – Take a chance
  3 Malou Prytz – Ballerina
  4 The Mamas – Move
  5 Suzi P – Moves
  6 OVÖ – Inga problem
  7 Sonja Aldén – Sluta aldrig gå

 2. Daniel

  1 Malou Prytz
  2 Sonja Aldén
  3 The Mamas
  4 Felix Sandman
  5 Robin Bengtsson
  6 Suzi P
  7 OVÖ

 3. Adri

  Jag ska ha en ny ”approach” till Mello, som jag iaf ska testa (och förmodligen misslyckas med).

  De senaste åren har saknat överraskningar för man hört och läst för mycket på förhand. I år ska jag försöka läsa så absolut lite som möjligt på förhand. Jag vet redan att jag har för dålig självdisciplin för att inte lyssna på dem i förväg. Så det har jag gjort! 🙂

  Men jag kommer göra mitt bästa för att hålla mig borta från olika tidningsrubriker, och vissa inlägg här (såsom publikundersökningar) för att vara ett så blankt blad som möjligt kommande lördagar! 🙂

  Detta skriver jag bara som en liiiiiten säkerhetsåtgärd så att OM någon skriver nåt om MF 2020 till mig och jag inte svarar så är det för att jag inte gått in och läst. Vissas åsikter kommer man få automatiskt, men jag ska medvetet läsa så få som möjligt (tills efter sändningen). Så. Jag vill bara inte verka otrevlig 🙂

  Så till min predicition:

  FINAL: Felix Sandman (Mest för att det är han, helt ärligt. Låten lät sådär)
  FINAL: Robin Bengtsson
  ——
  ANDRA CHANSEN: The Mamas
  ANDRA CHANSEN: OVÖ
  ——
  5. Malou Prytz

  6. Suzi P
  7. Sonja Aldén

  Och så mina åsikter vid en allra första liten en minuts-anblick:

  1. Robin Bengtsson
  – 100% ÖVERLÄGSET

  2. Malou Prytz

  3. The Mamas

  4. Felix Sandman

  5. Suzi P

  6. Sonja Aldén

  7. OVÖ

  Av erfarenhet vet jag att den toppen lär se HELT annorlunda ut 21.30 på lördag, men det där var första intrycket iaf 🙂

 4. Adri

  Överlag: Ganska mediokert. Kan säkert växa dock 🙂 Och jag ska inte glömma att de efterträder det FANTABULÖST GRYMMA Mello-året 2019. Hög ribba.

  År som 2013 och 2018 hade nog alla dessa varit topp 15 hos mig! 😉

 5. JOHANNA

  Alltså Felix låt var ju skitdålig! Den enda som lät sämre var ju Suzy P som är en artist jag avskyr.

  Ingen låt här var mer än ok och då är det främst Robin och Malou som är i den kategorin. Möjligen The Mamas och Sonja för goda röstresurser för låtarna var inte något vidare.

  Till final går Robin och jag hoppas Malou men det kan bli Felix också

  Ac Felix och Suzy P

 6. Mats Wältare

  Jag har 3 favoriter efter jag har lyssnat på låtarna i första mello deltävlingen

  1. Robin Bengtsson till final
  2. Felix Sandman till final
  3. The Mamas till andra chansen
  4. Malou Prytz till andra chansen
  5. Suzi P
  6. Sonja Aldén
  7. OVÖ

 7. Zacke

  Ganska tråkig start, dessvärre. Finns i mina ögon en bra låt, som lätt borde ta sig vidare.

  1: Take a chance
  2: Ballerina
  3: Move
  4: Boys with emotions
  5: Inga problem
  6: Sluta aldrig gå
  7: Moves

 8. Schlagerpinglan

  @Adri, Jag har full förståelse för din nya approach, jag har själv haft tanken ett flertal år men inte lyckats speciellt bra med den. 😀

  För att du ska kunna undvika mina #melfest-inlägg så har du mitt upplägg här:

  torsdag förmiddag: presentation av veckans startfält, journalisters åsikter och oddslista
  torsdag runt kl. 14: länkar till smakprov på veckans bidrag, uppdateras med rep-länkar på kvällen
  fredag kväll: resultatet av publikundersökningen och uppdatering av oddset
  lördag/söndag: deltävlingsresultat och personliga åsikter

  Lycka till. 😀

 9. Daniela

  Mina favoriter till final:

  1) Robin Bengtsson: Take a chanse// Jag kommer att hålla alla tummar och tår för honom, har alltid gillat Robin
  2) OVÖ; Inga problem, jag tycker om deras låt, väldigt mycket faktiskt!

  Till andra chansen:
  1) Felix
  2) The Mammas

  @Johanna angående Suzi P, vi är två om det du skrev.

 10. Daniela

  @Adri jag kommer att göra exakt som du, har enbart lyssnat här på de minuterna, haren tittat eller läst något annat, för jag vill inte förstörandet där genuina intrycket man får under showen. 😉

 11. Daniela

  ” har inte tittat”, jag har ingen hare!

 12. Patrik

  Jag har direkt hittat 2 låtar som jag tippar kommer att ta sig direkt till final i Svenska Melodifestivalen 2020
  Det är Sonja Alden med låten “Sluta aldrig gå” och Robin Bengtsson med låten “Take a chance” och de 2 som jag tippar kommer gå till Andra Chansen är “The Mamas med låten “Move” och Felix Sandman med låten “Boys with emotions”

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se