LettlandSchlagerpinglan: Nu på lördag, den 8:e februari, avgörs finalen av Supernova 2020 och som en uppladdning inför Lettlands val av bidrag i Eurovision Song Contest 2020 så gör jag en liten uppföljning av min ursprungliga Supernova-topplista i form av en final-topp-9-lista:

Ett av de tävlande bidragen i Lettlands Supernova:

Still Breathing“, Samanta Tīna

Schlagerpinglans “Supernova”-final-topp-9, 20-02-06 (20-01-13):
1. (2.) Polyester“, ANNNA
2. (5.) Tridymite“, Edgars Kreilis
3. (14.) Still Breathing“, Samanta Tīna
4. (4.) Heart Beats“, Katrīna Dimanta
5. (9.) Stay“, DRIKSNA
6. (22.) I’m Falling For You“, Miks Dukurs
7. (23.) Sail With You“, Bad Habits
8. (18.) Like Me“, Seleste
9. (21.) I Will Break Your Heart“, Katrīna Bindere

Schlagerpinglan: Då min egentliga favorit i Lettlands uttagning, Markus Riva, inte ens tog sig vidare till finalen så har jag nu tre vinnar-kandidater inför lördagens Supernova-show. Går jag enbart efter låten så gillar jag “Polyester” och “Tridymite” bäst men ser man till helheten så börjar jag luta åt att jag kanske uppskattar Samanta Tīnas bidrag mest. Vi får väl se vad som händer på lördag.

Det jag tycker är lite synd med årets Supernova-säsong är att semifinalerna slopats, så man vet inte riktigt vad som väntar i finalen. Men, men… i gengäld så tillämpas 100% tittarröster för första gången, så det är mycket möjligt att förändringarna visar sig vara övervägande positiva. 😀

Mer om Lettlands förberedelser inför ESC 2020 hittar ni här: “Lettland i ESC 2020“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


12 kommentarer till “Lettland 2020: Schlagerpinglans topp-9 (20-02-06)”

 1. Adri

  1. Polyester
  2. Heart Beats

  3-9. De andra.

  Men vi vet ju alla att ”Still Breathing” lär ta det. Jag hatade den till en början. Nu tycker jag den är ok. Extreeeeeeemt ojämn. Vers och refräng? Faktiskt 100% godkänd. Droppet? Uselt. Rappen? Dålig. Engelskan? Vilken engelska? Jag hör bara hittepå-språk.

 2. Marcus

  1. Maras Zeme!

  Va? Jaha, okej…

  1. Polyester
  Fatta hur episkt när publiken i Rotterdam börjar sjunga och dansa med till denna, och tv-publiken fattar noll. Jag håller alla tummar jag kan uppbåda för att den här tar hem det hela.
  2. Still Breathing
  Jag gillade den från början. Till skillnad från Adri är det här ett av de bästa droppen i låtarna som på senare tid bestämt sig för att ha ett drop istället för en refräng. Och gällande engelskan så är det Lettland vi snackar om, jag tror att jag kanske har förstått 30-talet ord totalt av deras bidrag genom åren.

  Om letterna väljer som letterna brukar välja så vinner ju dock Heart Beats. Och det vore väl körsbäret på toppen av fiaskotårtan som serverades när Madara inte ens gick vidare.

 3. JOHANNA

  Polyester är det enda valet. Men Samanta Tina kommer vinna. Och Lettland blir på så vis kvar i semin i år med…

 4. Adri

  Lustigt hur vi alla – iofs bara 4 pers – än alla har ”Polyester” som vinnare.

  Men likväl är vi alla säkra på att ”Polyester” inte kommer vinna. Hoppas letterna är med oss och att vi har fel! 🙂

 5. Zacke

  Tycker också ”Polyester” är klart bäst. Även om MADARA borde varit här.

 6. Micke

  TOPPEN 3:

  1. “Heart Beats“, Katrīna Dimanta
  2. “Sail With You“, Bad Habits
  3. Fyra bidrag

  BOTTEN 3:

  7. “Tridymite“, Edgars Kreilis
  8. “Polyester“, ANNNA
  9. “Still Breathing“, Samanta Tīna

 7. Adri

  Micke bröt trenden… rejält. Näst sist? Jag tror du blandar ihop ”Polyester” med nån annan låt 😉 Nej det här var inte överraskande. Hoppas Lettland är mer på min sida bara! 🙂

 8. Micke

  Adri jag erkänner mig skyldig till det jag hatar när folk gör. Alltså dömer en låt på annat än själva låten. Jag har bara så svårt att se denna kvinna rumstera runt på scen uppenbart drabbad av hemsk blåskatarr. Empati i mig gör att jag har svårt att lägga fokus på själva låten. Oroar mig bara för om hon ska kunna hålla sig och varför ingen bryter inspelningen så hon får släppa på trycket på toa.

  Jag lovar dock dig och sångerskan att jag ska ge bidraget fler chanser så fort situationen förändras

 9. Adri

  Micke: Konstigt nog älskar jag hennes artisteri. Det är naturligt och fyllt av självförtroende! 🙂

 10. JOHANNA

  @Micke “polyester” är ju precis den genren jag brukar ogilla mest men den här har något! Och i detta startfält krävdes det inte mycket för att bli bäst eftersom det är otroligt svagt….

 11. Micke

  @Johanna, håller med om att det är ett svagt startfält. Finns bara två jag gillar men inte ens de är några kanonlåtar. “Heart beats” gillar jag mest för att det är en glad bagatell, åtminstone i detta startfält. Hoppas bara, som jag sagt, att de tar bort snubben i bakgrunden. “Sail with you” år åtminstone ett försök att göra något bra, även om det känns som de letat bland det överblivna. Sen är det då fyra bidrag som jag inte ens orkar bry mig om. Därefter då tre som jag får dåliga vibbar av

 12. JOHANNA

  @Micke förbered dig mentalt redan nu för Samanta Tina är storfavorit (av oklar anledning) och det är bara telefonröstning i denna final. Så rätt troligt att hon vinner dessvörre

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se