Sverige Schlagerpinglan: Enligt hålltiderna för Melodifestivalen 2020 så är det torsdagar kl. 13:30 och kl. 21:00 som gäller om man vill få sig ett smakprov på de tävlande bidragen innan deltävlingen.

Här nedan ser ni därför de minut-klipp av studioversionerna som SVT presenterat nu på eftermiddagen och senare kommer listan även att uppdateras med länkarna till de utlovade live-klippen.

Listan här nedan visar vilka två bidrag jag för tillfället gärna skickar vidare till finalen, vilka två bidrag jag tycker förtjänar en tripp till Andra Chansen och vilka bidrag som förmodligen behöver visa upp sig lite mer innan de kommer till sin rätt.

Två av de tävlande artisterna i Melodifestivalen 2020:
Anna Bergendahl Klara Hammarström
Anna Bergendahl & Klara Hammarström (Grafik: Janne Danielsson, SVT)

Lyssna på 1 minut av Melodifestivalen 2020:s andra deltävlings bidrag:
(presenterad i den ordning Schlagerpinglan rankar dem för tillfället)
Mina preliminära “Direkt till final”-bidrag:
“Kingdom Come”, Anna Bergendahl
1-minuts-klipp30-sekunders-replåttext & bidragsfakta
(Bobby Ljunggren, Thomas G:son, Erik Bernholm, Anna Bergendahl)
“Nobody”, Klara Hammarström
1-minuts-klipp30-sekunders-replåttext & bidragsfakta
(Erik Smaaland, Palle Hammarlund, Klara Hammarström)
Mina preliminära “Till Andra Chansen”-bidrag:
“Vamos Amigos”, Mendez feat. Alvaro Estrella
1-minuts-klipp30-sekunders-replåttext & bidragsfakta
(Palle Hammarlund, Jimmy Jansson, Jakke Erixson, Leo Mendez)
“Bulletproof”, Dotter
1-minuts-klipp30-sekunders-replåttext & bidragsfakta
(Dino Medanhodzic, Johanna Jansson (Dotter), Erik Dahlqvist)
Övriga bidrag:
“Alla mina sorger”, Linda Bengtzing
1-minuts-klipp30-sekunders-replåttext & bidragsfakta
(Yvonne Dahlbom, Jesper Welander, Adam Jönsson, Linda Bengtzing)
“Talking in My Sleep”, Paul Rey
1-minuts-klipp30-sekunders-replåttext & bidragsfakta
(Paul Rey, Lukas Hällgren, Alexander Standal Pavelich)
“Miraklernas tid”, Jan Johansen
1-minuts-klipp med Thorsten Flinck30-sekunders-replåttext & bidragsfakta
(Thomas G:son)

Schlagerpinglan: Det var en intressant genomlyssning, minst sagt. Jag var inledningsvis mest nyfiken på bidragen av Mendez feat. Alvaro Estrella, Linda Bengtzing och Anna Bergendahl men av de små snuttarna jag hört så här långt så var det egentligen endast den sistnämnda som gjorde något större intryck på mig. Nu ska jag inte dra alltför stora slutsatser av detta då det blir en helt annan sak att se fullversionerna live, men ändå.

Å andra sidan så fanns det bland de övriga tävlande en del som var rejält positiva överraskningar för mig, främst Klara Hammarström men även till viss del Dotter, så om jag inte redan såg fram emot lördagens deltävling så gör jag det garanterat nu. 🙂

Om ni är intresserade av att läsa vad som expert-tycktes efter gårdagens genomlyssning av fullversionerna av bidragen så hittar ni några av deras rapporter längst ner på mitt Göteborg-uppladdnings-inlägg.

Se även: “MF-Veckoschema” – “Melodifestivalen 2020” – “ESC-Veckoschema” – “ESC 2020

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


12 kommentarer till “Melodifestivalen 2020: Lyssna på andra veckans bidrag”

 1. Adri

  OBS! Jag har alltså inte hört låtarna än när jag skriver följande kommentar 🙂

  Jag tror högt om denna semifinal på papperet. Dotter är en favorit. Anna Bergendahl ska kunna imponera. Ingen som omedelbart tar emot 🙂

  Men jag blir bekymrad när jag ser att du sätter Paul Rey längst ner. Jag är ju lite lokalpatriot, så när en kille från Lund kommer till MF då hålls en liten tumme. + han är nära mig i ålder, i en liten stad, så man har ändå haft lite samröre med honom i unga år. Han har varit bra i det förflutna också. Så hoppas vi helt enkelt inte hör samma sak, för jag vill tro högre 😉

  På papperet ser det ut som att Anna, Dotter och Paul får röster av mig 🙂

  (Kul om jag sen kommer tillbaks efter att ha lyssnat och de tre är de som enligt mig bör åka ut)

 2. Adri

  näst längst ner*

 3. Marcus

  Kingdom come: Ja, nej… Det här var väl en besvikelse. Inte alls lika direkt och fartfylld som Ashes to Ashes, trots alla har sagt att den skulle vara det. Den här sjunger man ju inte alls med i på fyllan på samma sätt. Fortfarande överlägset bäst, men samtidigt en riktig besvikelse. Knappast en vinnare i år heller :/
  Alla mina sorger: En lite vuxnare Linda. Inte lika omedelbar som hennes klassiker, men en fullt godkänd schlager.
  Bulletproof: Bra låt, men Dotter har en riktigt jäkla anonym röst. Tänk om exempelvis Malou hade gjort denna, då hade vi snackat vinnarkandidat.
  Talking In My Sleep: Seg men kompetent, tyvärr med en osympatisk artist.
  Miraklernas Tid: Kan bli riktigt bra med Jan. Thorsten kan ju fara åt fanders, men jag gillar melodin.
  Vamos Amigos: Ojojoj, vad 2002 det hela låter. Ett sent albumspår på valfri Ricky Martin-skiva. Blekt.
  Nobody: Anonymt radioskval med anonym sångerska.

 4. Schlagerpinglan

  @Adri, Att Paul Rey hamnar så långt ner efter att jag lyssnat på en liten snutt av hans låt två gånger behöver egentligen inte betyda så mycket mer än att det behövs mer än så för att det ska “klicka”. I det långa loppet kan det t.o.m. vara positivt, om det nu visar sig att det är en “växare” som kanske t.o.m. gör sig bäst live. 🙂

 5. Zacke

  Överlag en starkare vecka, än förra. En låt
  står dock i särklass denna vecka och kanske är den bästa låten hittils, i årets ESC-säsongen, för min del. Bli väldigt spännande och se vad Jan kan göra med den

  1: ”Jan Johansen”- Miraklernas tid
  2: Anna Bergendahl- Kingdom comes
  3: Dotter- Bullerproof
  4: Paul Rey- Talking in my sleep
  5: Linda Bengtzing- Alla mina sorger
  6: Klara Hammarström- Nobody
  7: Mendez feat. Alvaro Estrella- Vamos amigos

 6. JOHANNA

  Paul Rey är bäst utan nämnvärd konkurrens! Vilken låt! Har hört klippet tio ggr nu och det blir bara bättre och bättre. Relativt säker på att han vinner denna semin lätt och har med slutstriden att göra i finalen. Med det sagt är denna deltävlingen mycket starkare än förra veckan. Anna är bra. Klara är bra. Dotter är bra….det är dock bara Paul Rey som jaf tycker är fantastiskt bra.

  Jag tippar att topp 4 blir:

  Paul Rey
  Mendez/Alvaro
  Anna Bergendahl
  Klara Hammarström

  Men svårtippat. Kan lika gärna vaea Dotter eller Linda som tar Klaras AC-plats. Den enda som är chanslös tror jag är Jan Johansen…

 7. Adri

  Denna vecka. NU har jag hört låtarna. Starkare vecka. Fem bra låtar, en ”ingenting” och en låt jag aldrig kommer höra efter lördag 🙂

  Topp 3 blev de 3 jag gissat det skulle bli. Oerhört svårt att ranka de tre. Men PRELIMINÄRT:

  1. Paul Rey
  – 1 minut ger så lite. Men jag anar att denna låten kommer växa snyggt i tre minuter. Och då kommer den nog vara min vinnare här. Annars kan det bli för segt. Men jag gillar detta skarpt.

  2. Anna Bergendahl
  – Ingen ”Ashes to ashes”. Men på egna ben är den absolut godkänd 🙂

  3. Dotter
  – Lite besviken. Precis som sist hon var med. Dotter är FANTASTISK. Men här visar hon liksom… 50% bara. Hoppas hon inte straffas lika hårt denna gång. En till chans kan hon få. Trots att Dotter absolut kan mer så gillar jag denna 🙂 Lite 80’s

  De tre var som sagt överlägsna 🙂

  4. Linda Bengtzing
  – Jag är chockad. Detta är hennes bästa låt sen ”Hur svårt kan det va?”. Till skillnad från ”Killer Girl” 2016 (låt oss glömma den nu, va? 😉 ) så blir Linda riktigt underskattad om hon kommer sist igen.

  5. Mendez / Estrella
  – Jag gillar denna. Men jag gillar ju fem låtar. Och bara fyra ska vidare. Så den femte som jag gillar men ändå ”vill” lämna kvar blir Mendez/Estrella. Glad låt 🙂

  6. Klara Hammarström
  – Fick en aning, som inte alls gjorde mig glad, om att detta kanske är årets ”I do me”. Oväntat avancemang i andra heatet men väl där är skrällfaktorn borta och den floppar? Hoppas inte. Förlåt Pinglan. Men denna gav mig verkligen ingenting.

  7. Jan Johansen
  – Visst. Jag har bara hört Thorsten, men när låten är som denna är… då finns där ingen räddning ändå.

 8. JOHANNA

  @Adri Kul att fler gillar Paul Rey. Tror han kommer bli årets “genombrott” i Mello i år. Och Klara kan mycket väl hamna i finalen på ett eller annat sätt.

 9. Daniela

  Paul Rey och Mendez direkt till final. Håller tummarna allt jag kan!

 10. Daniela

  Usch, vad besviken jag blev! Att man skickar Dotter till final! Fruktansvärt! Jag fattar inte vad man ser hos denna artist! Jag ser inte någon karisma och dessvärre hör ingen vidare bra röst. Sorry men det är så för min del.

  Kvällens resultat var tråkigt! Men jag vill tro och hoppas att Paul Ray som var klart överlägsen i kväll går till final genom 2:a chansen, likaså Mendez.
  Anna har ikväll säkrad sin plats i slutstriden och jag har en stark känsla att hon vinner i år. Men man kan aldrig vara säker såhär dags…

 11. Johanna

  @Daniela hennes scenshow såg ut som hon jobbar på en strippklubb vilket störde mig hela numret men låten är bra! Hade hellre sett henne i Andra chansen men är ok med finalplats med!

 12. Adri

  JAG ÄR HELNÖJD 🙂 Ja, helnöjd i Caps Lock faktiskt 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se