ESC2020 Schlagerpinglan: Här hittar ni en handfull korta nyheter angående Eurovision Song Contest 2020. För ytterligare information, klicka på flaggorna så kommer ni till respektive lands samlingssida där kompletterande info finns.

Frankrike Frankrike: Toms bidrag presenteras den 16:e februari
France 2 har avslöjat att det bidrag som internvalda Tom Leeb ska representera Frankrike med i Eurovision Song Contest 2020 kommer att presenteras den 16:e februari. Kl. 20:50 CET framför Tom sitt bidrag live i ett av France 2:s program, förmodligen 20h30 Le Dimanche. (Källa: eurovoix.com)
Spanien Spanien: Blas Cantós framför “Universo” live på söndag
Den 30:e januari presenterades Spaniens ESC 2020-bidrag då musikvideon till “Universo” släpptes. Nu kommer uppgifter om att internvalda Blas Cantó är redo att framföra sitt bidrag live och att det kommer att ske nu på söndag, den 9:e februari, i talangshowen Operacion Triunfo. (Källa: eurovoix.com)
Rumänien Rumänien: Internvalda artisten presenteras den 10:e februari
Chefen för den rumänska ESC-delegationen har avslöjat att den artist som internvalts att få representera Rumänien i Rotterdam, och senare få sitt ESC 2020-bidrag utsett i en TV-sänd låtuttagingsshow den 1:a mars, kommer att presenteras den 10:e februari. De fem final-låtarna väntas dock inte att presenteras förrän den 21:a februari. (Källa: eurovoix.com)
Sverige Sverige: 20 Hall of Fame-artister uppträder i Andra Chansen
SVT har instiftat Melodifestivalens Hall of Fame för att “belysa särskilda prestationer som har gjort ett bestående avtryck i det kollektiva minnet hos Melodifestivalens publik.” 48 historiska insatser och personer kommer inledningsvis att väljas in och sedan bjudas in till en prisutdelning i Andra Chansen där 20 av dem, däribland Björn Skifs och Tomas Ledin, väntas uppträda på scenen. (Källa: svt.se)
Tyskland Tyskland: Mer info om ESC-showen den 10:e februari
Det har tidigare avslöjats att ARD One den 27:e februari planerar att sända en 45 minuter lång, inte live-sänd, show under ledning av Barbara Schöneberger. Trots namnet, “Unser Lied für Rotterdam“, så är det inte mycket som tyder på att det skulle vara någon traditionell ESC-uttagning. Den 10:e februari lär mer info komma.
(Källa: wiwibloggs.com)

Schlagerpinglan: Mer om de olika ländernas förberedelser inför ESC 2020 hittar ni här: “Eurovision Song Contest 2020” medan sammanställningen över de TV-bolag som tar emot ESC 2020-bidrag/ansökningar finns här: “TV-bolag som tar emot bidrag till ESC 2020“.

Se även: “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2020-uttagningarna

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se