TysklandEfter att en lång tid ha varit hemlighetsfulla med hur Tysklands bidrag i Eurovision Song Contest 2020 ska utses så avslöjade TV-bolaget NDR i går, den 10:e februari, att de denna gång satsar på ett internval, både vad gäller artist och bidrag.

Något de tidigare avslöjat var att en Eurovisionjury (bestående av 100 personer) samt en Internationell expertjury (bestående av 20 internationella musikexperter) var tänkta att utvärdera de bidrag och artister som anmälts till NDR och sedan utse de bästa låt- och artist-kombinationerna. Om detta skulle leda till någon nationell final eller ej var däremot länge oklart.

Valet är nu gjort och kommer att avslöjas den 27:e februari i en 45 minuter lång show på ONE kl. 21:30 som går under namnet “Unser Lied für Rotterdam” och leds utav Barbara Schöneberger. (Källa: esctoday.com)

Tysklands senaste ESC-bidrag:

Sister“, S!sters (live i Tel Aviv 2019)

Schlagerpinglan: Kan det vara så att 4:e-platsen i ESC 2018-finalen med Michael SchultesYou Let Me Walk Alonemersmak och gör att NDR inte vågar ge tittarna inflytande i 2020-valet efter att Tyskland återigen hamnat i botten av resultatlistan 2019 eller har de helt enkelt hittat det perfekta bidraget för Tyskland 2020? Hur som helst så ska det bli intressant att se vad de presenterar. 😀

Mer om Tysklands förberedelser inför ESC 2020 hittar ni här: “Tyskland i ESC 2020“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se