EstlandPå torsdagskvällen den 13:e februari, avgjordes den första av Eesti Laul 2020:s två semifinaler. 12 bidrag tävlade om sex platser i finalen den 29:e februari där Estlands bidrag i Eurovision Song Contest 2020 ska utses.

50/50 jury- och tittarröster utsåg först fyra finalister innan tittarna själva fick utse de slutliga två finalisterna. Se resultatet och länkar till framträdandena här nedan medan inför-infon finns här.

Ett av de tävlande bidragen i Estlands “Eesti Laul 2020” – Semifinal 1

Majakad“, Synne Valtri feat. Väliharf (en av finalisterna)

Resultatet “Eesti Laul 2020” – Semifinal 1, 13:e februari

Till Final (50/50 jury- och tittarröster):
Georgia (On My Mind)“, Egert Milder
Young“, Rasmus Rändvee
Write About Me“, Anett x Fredi
Majakad“, Synne Valtri feat. Väliharf
Till Final (100% tittarröster):
By My Side“, STEFAN
Break Me“, Laura
Ute ur tävlingen:
Leelo“, Kruuv
Right Time“, INGA
Kirjutan romaani“, Revals
Videomäng“, Renate
Without a Reason“, Little Mess
Ping Pong“, Jennifer Cohen
(Källa: ERR)

Schlagerpinglan: Precis som jag anade inför semifinalen så nöjde jag mig egentligen med att få vidare “Majakad“, dels för att det är den enda låt jag gillar tillräckligt mycket men även för att många andra inte riktigt kom till sin rätt live. Trots det så har jag givetvis åsikter om de utvalda finalisterna och hade därför gärna sett att Kruuv gått vidare i stället för Anett x Fredi. Nåja, Laura blev (sist av alla) utropad till finalist och jag får väl se det som en bonus. 😀

Nästa semifinal avgörs redan nu på lördag, den 15:e februari, och de 12 bidrag som tävlar om de sista sex finalplatserna hittar ni här.

Mer om Estlands förberedelser inför ESC 2020 hittar ni här: “Estland i ESC 2020“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


11 kommentarer till “Estland 2020: Resultatet av “Eesti Laul” – Semifinal 1”

 1. Marcus

  Nästa gång nån påpekar att Laura har en tradition av att slakta sina liveframträdanden (vilket det faktiskt ligger nått i, hur grym hon än är) så kommer jag visa dem Renates framträdande. Vad i hela helvete?

  (ursäkta svordomen, men just nu var det det lämpligaste jag kunde skriva…)

  Nåväl. Estland har ett litet mellanmjölksår efter att ha haft grymma uttagningar flera år på raken. Laura är evig favorit hos mig dock så jag är glad att hon gick till final. I övrigt är jag rätt oengagerad.

 2. Marcus

  Hjälp, jag glömde Majakad! Också rätt bra, men chanslös i finalen tror jag. De behöver liva upp framträdandet lite om det ska ta dem hela vägen.

 3. Marcus

  Halvt off topic, men i oktober släppte Laura en singel som “råkade” vara precis tre minuter lång. Tror ni denna hade haft större chanser än break me?

  https://www.youtube.com/watch?v=5dvUGi-VU9w

 4. JOHANNA

  Tror nog det står mellan Jaqup och Uku Suviste i vilket fall och med undantag för Synne röstade Estland bort allt som var minsta intressant och jag förväntar mig detsamma i andra semin….

 5. Micke

  Fanns sex bra bidrag i Estland. Fem i semi 1 och den sjätte och allra bästa i semi 2.

  Fyra av de fem i semi 1 gick vidare. Askul med Anette x Fredi. Trodde faktiskt tittarnas la la la röstande skulle få bort den men jädrigt kul den gick vidare. Lauras, Synnes o Rasmus bidrag också vidare. Härligt.

  Hur Renates bidrag kunde missa final fattar jag nada av. Kanske var den som Marcus sa kass live. Vet inte för jag har inte sett det.

  Estlands i särklass bästa bidrag är i Semi 2 o går den inte till final så……. I synnerhet då det inte finns några bra bidrag i övrigt i semi 2

 6. Adri

  Estland är inget för mig i år. Riktigt svagt startfält oavsett semifinal. Imorgon, semi 2, tävlar den enda jag tycker är mödan värd.

  ”Beautiful Lie”. Folk tycker den härmar Billie Eilish. Jag håller inte med. Det låter LITE som henne. Men jag älskar hennes musik så det är ju right up my alley!

  Jag tror t.o.m esterna är med mig och jag har tippat ”Beautiful Lie” till vinst! Svik mig inte, ester! 🙂

 7. Engsla

  Uj uj uj, det var många sångare som inte riktigt räckte till här, även bland finalisterna :/

  Jag tycker ju om Videomäng, men som den framfördes här skulle den inte till final. Förstår inte hur Young klarade sig vidare…

  Bästa framförandet hade Majakad. Om de bara hade en låt jag kunde med också… 😉

  Adri: Förstår inte alls hur folk resonerar kring Beautiful Lie och Billie Eilish. Om något så påminner den väl om fjolårets escvinnare, och även om jag älskade den låten så kan man ju inte hävda att den var särskilt originell 🙂

 8. Micke

  Adri… Av mina tio favvisar ESC (HAR Iofs knappt ens hört 10%) så är bara två kvar. En märkligt nog i Norge och en just i Estlands semi 2. Hur har du kunnat missa den. “Out in space”, Shira. Börjar fundera över din smak

 9. Adri

  Micke: Den är inte dålig. Bara väldigt ”middle of the road”. 🙂

 10. Adri

  Engsla: Jag kan iofs förstå likheter, men likhet/inspiration och plagiarism är ju två vitt skilda saker i min bok 🙂

 11. Engsla

  Adri: Jäpp. De flesta låtar och artister påminner ju om något annat man har hört någon gång någonstans så det är väldigt lätt att argumentera för att det härmas inte och är originellt 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se