ESC2020 Schlagerpinglan: Här hittar ni en handfull korta nyheter angående Eurovision Song Contest 2020. För ytterligare information, klicka på flaggorna så kommer ni till respektive lands samlingssida där kompletterande info finns.

Norge Norge 2020: Onlineröster utser MGP 2020-vinnaren
TV-bolaget NRK har avslöjat att vinnaren av den norska ESC 2020-uttagningen Melodi Grand Prix 2020 kommer att utses genom 100% onlineröster.

Efter att de tio bidragen framförts inleds den första omröstningen på NRK:s hemsida där fyra bidrag röstas vidare i tävlingen. Efter en snabbrepris utser en andra omröstning två superfinalister som får framföra sina bidrag ytterligare en gång innan den tredje omröstningen avgör vem som får representera landet i Rotterdam. (Källa: nrk.no)

Italien Italien: “Fai Rumore” officiellt bekräftad som Italiens ESC 2020-bidrag
I lördags, den 7:e februari, vann Diodato finalen av Sanremo 2020, som ni kan läsa mer om här, med låten “Fai Rumore” och blev därmed Italiens representant i ESC 2020. Det dröjde dock tills i dag, den 13:e februari, innan TV-bolaget RAI officiellt bekräftade att Sanremo-vinnarlåten även är Italiens ESC-bidrag. Låten behöver dock kortas ner från sina 3:45 till 3:00 för att leva upp till ESC-reglerna. (Källa: esctoday.com)
Belgien Belgien: Bidragspresentation den 17:e februari
TV-bolaget VRT har tidigare avslöjat att de gjort ett internval för Belgien inför ESC 2020 och kommer att skicka gruppen Hooverphonic till Rotterdam. Nu vet vi även att tävlingsbidraget kommer att presenteras den 17:e februari. (Källa: eurovision.tv)
Cypern Cypern: Det internvalda bidraget har titeln “Running”
TV-bolaget CyBC har tidigare, vilket ni kan läsa mer om här, meddelat att de gjort ett internval för Cypern inför ESC 2020 och kommer att skicka artisten Sandro till Nederländerna. Låtens titel, “Running“, samt den tillhörande grafiken har nu presenterats men själva låten släpps inte förrän i mars. (Källa: eurovision.tv)
Kroatien Kroatien: Dora-bidragen släpps ej innan finalen
TV-bolaget HRT har meddelat att de 16 bidrag som presenterats inför Dora 2020 inte kommer att släppas innan finalen den 29:e februari. Om det kommer att dyka upp några små smakprov, som förra året, har de däremot inte sagt något om.
(Källa: escxtra.com)

Schlagerpinglan: Mer om de olika ländernas förberedelser inför ESC 2020 hittar ni här: “Eurovision Song Contest 2020“.

Se även: “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2020-uttagningarna

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Eurovision 2020: Blandade nyheter (2020-02-13)”

  1. Micke

    Trevligt att Italiens bidrag är bekräftat. Bra låt. Jag hoppas nu bara att ESC-röstarna ger sig tid att verkligen lyssna in sig. Detta är verkligen ett sånt bidrag. En stark växare.

    Har märkt när man diskuterar Italiens bidrag att många fastnar ganska snabbt när de hör versen men att en del tappar vid refrängen. Precis så kände jag vid första lyssningen men sen vid andra eller tredje kollen hände något. Plötsligt kände jag helheten i bidraget och det har ju inte minskat efter det

  2. Schlagerpinglan

    @Micke, Håller med dig där. Jag hade hört “Fai Rumore” ett flertal gånger utan att lägga någon större vikt vid låten och när jag sedan läste att den vunnit så blev jag rejält besviken. Något hände dock vid den sista genomlyssningen innan jag skrev final-inlägget och plötsligt så föll alla bitarna på plats. En väldigt vacker låt… som tydligen behöver mer än en, två, tre lyssningar för att komma till sin rätt. I en tävling som ESC, då många endast hör den en gång i finalen (eller två om de är fanatiker och även ser semifinalerna) så är det kanske inte helt optimalt. Detta kan bli en kalkon eller en succe… det mesta hänger nog på hur fanatisk publiken är snarare än på hur artisten preseterar.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se