ESC2020 Schlagerpinglan: Här hittar ni en handfull korta nyheter angående Eurovision Song Contest 2020. För ytterligare information, klicka på flaggorna så kommer ni till respektive lands samlingssida där kompletterande info finns.

Schweiz Schweiz: Internvalet presenteras den 4:e mars
Den 4:e mars kommer SRF att presentera både den artist och det bidrag som de internt valt ut att få representera Schweiz i ESC 2020. Mer info om hur valet gjorts hittar ni här: “Schweiz satsar återigen på internval(Källa: SRF)
Polen Polen: Szansa na Sukces-regelförändringar
Mitt under pågående säsong så meddelar TV-bolaget TVP att de ändrat i reglerna för Szansa na Sukces. T.ex. så krävs det inte längre att deltagarna är polska medborgare eller boende i Polen, vilket betyder att Albert Černý (Lake Malawi, Tjeckien) kan delta på söndag. Dessutom har det gjorts klart att det juryn som bestämmer resultatet och att deras beslut inte kan överklagas. (Källa: wiwibloggs.com)
Nordmakedonien Nordmakedonien 2020: Vasils bidrag har titeln “You”
TV-bolaget MRT har tidigare, vilket ni kan läsa mer om här, meddelat att de gjort ett internval för Nordmakedonien inför ESC 2020 och kommer att skicka artisten Vasil till Nederländerna. Låtens titel, “YOU“, avslöjades den 14:e februari men när själva låten ska släppas är fortfarande en gåta. (Källa: wiwibloggs.com)
Norge Norge 2020: Välkända norska artister presenterar tittarnas röster i finalen
TV-bolaget NRK har avslöjat att när de slutliga rösterna vid finalen av MGP 2020 ska presenteras så görs det av en känd norsk artist för varje landsdel: Margaret Berger (Midt-Norge), Tom Hugo Hermansen (Sør), Bjørn Johan Muri (Vest), Åge Sten Nilsen (Øst) och Agnete Johnsen (Nord). (Källa: nrk.no)
Portugal Portugal 2020: “Festival da Cançao”-semifinalstartordningarna har presenterats
TV-bolaget RTP har presenterat startordningarna som kommer att gälla i semifinalerna av Portugals ESC 2020-uttagning Festival da Cançao 2020 som avgörs den 22:a och 29:e februari. Ni hittar dem i det uppdaterade “Lyssna på “Festival da Cançao”-bidragen“-inlägget. (Källa: escxtra.com)

Schlagerpinglan: Mer om de olika ländernas förberedelser inför ESC 2020 hittar ni här: “Eurovision Song Contest 2020“.

Se även: “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2020-uttagningarna

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Eurovision 2020: Blandade nyheter (2020-02-15)”

 1. Jan-Åke

  Såg att nio länder nu har sina deltagare klara och har gjort en topplista bland de låtar som hittills är klara för ESC.

  Min topplista:

  1. Litauen
  2. Spanien
  3. Australien, fast deras bidrag är mycket sämre än förra året.
  4. Lettland
  5. Albanien
  6. Armenien
  7. Tjeckiska Republiken
  8. Norge, förra året hade Norge min favoritlåt, det har de inte i år!
  9. Italien

  T

 2. Jan-Åke

  Tilläggas kan att jag brukar ge ett extra plus i bedömningen om länderna sjunger på sina egna språk. Tycker ändå att Litauens låt slår alla de andra av de hittills utvalda låtarna.

 3. Schlagerpinglan

  @Jan-Åke, Jag går igenom gårdagens vinnare för tillfället och får återkomma med min topp-nio (topp-10 när Frankrike presenterat sitt bidrag) senare i kväll. Har dock precis som du Litauen relativt högt i nuläget medan Armenien och Norge förmodligen hamnar ganska långt ner även hos mig.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se