ESC2020 Schlagerpinglan: Innan jag vänder blicken mot kvällens ESC-händelser så vill jag uppmärksamma att vi i sedan i går har samliga bidrag från Big Five-länderna klara och att det därmed är dags för den första special-listan inför Eurovision Song Contest 2020. 😀

Först ut är en personlig topplista av de bidrag från de länder som alltid är garanterade en plats i finalen, d.v.s. Italien, Spanien, Tyskland, Storbritannien och Frankrike. Här nedan ser ni länkar till alla de fem Big Five-bidragen som kommer att tävla i Rotterdam, presenterade i den ordning jag personligen rangordnar dem just för tillfället:

(Klicka på flaggorna nedan för information om hur länderna valde ut sina bidrag.)

Ett av Big Five-ländernas bidrag i ESC 2020:

Fai rumore“, Diodato – Italien

Schlagerpinglans topplista av Big Five-bidragen i ESC 2020 (2020-02-28):
Italien 1. Italien: Fai rumore“, Diodato
Storbritannien 2. Storbritannien: My Last Breath“, James Newman
Frankrike 3. Frankrike: The Best in Me“, Tom Leeb
Spanien 4. Spanien: Universo“, Blas Cantó
Tyskland 5. Tyskland: Violent Thing“, Ben Dolic

Schlagerpinglan: I år tycker jag att Big Five-länderna skickat en ovanligt stark samling bidrag där jag inte kan hitta något som jag tycker är direkt dåligt. Visserligen har jag fortfarande ett stort frågetecken efter Tysklands bidrag men det finns så pass mycket där som tilltalar mig att jag har höga förhoppningar om att det till slut blir ett positivt omdöme från mig där. 🙂

De övriga fyra bidragen återfinner man för tillfället på min topp-fem av de så här långt 16 utvalda bidrag, vilket säger en hel del om hur imponerad jag är av Big Five-bidragen i år (eller eventuellt att konkurrensen inte är så stark). Vi får väl se var de hamnar när de övriga 25 bidragen presenterats. 🙂

Se även: Samtliga länders ESC 2020-förberedelser och utvalda ESC 2020-bidrag här

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Eurovision 2020: Alla Big Five-ländernas bidrag”

 1. Adri

  Oj. Jag håller inte alls med. Tvärtom tycker jag verkligen Big 5 levererar musikaliska varianter av ljummet vatten idag. Inget här är någonting.

  Men det finns grader i meningslösheten.

  1. Tyskland
  2. Spanien
  3. Storbritannien

  4. Italien

  5. Frankrike

 2. Anton

  1. Italien
  2. Storbritannien
  3. Tyskland
  4. Spanien
  5. Frankrike

  Håller nog med Adri här att det är rätt trökiga låtar från Big 5 i år. Italien var jag först besviken på, men den är nu en av de få låtarna i årets eurovision jag aldrig skippar i genomlyssningar.

 3. Micke

  Mina grader är inte så lågt ned som Adris. Till stor del tack vare Italien som åter igen levererar. Spanien och Storbritannien har hamnat i det absoluta medelstadiet. Frankrike har en hyfsad vers som tyvärr följs av en rent patetisk refräng på engelska. Lär de sig aldrig. Tyskland befinner sig i falsetthelvetet och blir svåra att rädda därifrån.

 4. Marcus

  Finns det nått år när Big 5 inte varit genomtråkiga?

  Nåväl, i år har de höjt sig ett snäpp. Det är ingenting som är rent ut dåligt, men däremot en hel hög som är okej, som går att lyssna på men som man glömmer bort lika fort igen. Och en italienare som skriker på mig.

  1 Tyskland
  2 Spanien
  3 Storbritannien
  4 Frankrike
  5 Italien

 5. Adri

  Marcus: 2016! Där var Big 5 grymma. Nja. Ok, Storbritannien nöjde sig med ”duglig”. Men de andra fyra? Absolut topp 15 hos mig! Framför allt Spaniens ”Say Yay” och Italiens ”No degree of separation”

 6. Marcus

  Just ja, det fanns faktiskt folk som tyckte bra om Say Yay… För mig är det ett av tävlingens absoluta lågvattenmärken genom historien. Jag klarar verkligen inte av den. Den har sällskap av Je T’adore och What’s The Pressure i en grupp av uptempolåtar som är oförklarligt populära hos en del, men som framkallar illamående hos mig.

  I övrigt så var väl Italien bäst av Big 5 det året, och då var det ändå ett gigantiskt sömnpiller. Det säger allt 😛

 7. Anton

  Jag håller med om att whats the pressure är fullkomligt vidrig och på min personliga botten 10 esc-låtar sen jag började titta “på riktigt” 2005. Men say yay tycker jag jättemycket om, stökig på ett bra sätt, precis som Lettland i år! Men bästa big 5 år 2016 var utan tvekan Italien. Den var topp 5 det året för mig!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se