PortugalSchlagerpinglan: I morgon, lördagen den 7:e mars, avgörs finalen av “Festival da Canção 2020” och som en uppladdning inför Portugals val av bidrag i Eurovision Song Contest 2020 så har jag tagit en titt på hur de inledande två semifinalerna påverkat min syn på de tävlande bidragen.

Den 21:a februari, då jag endast lyssnat på studioversionerna av bidragen så sammanställde jag min topp-tio-lista av de totalt 16 tävlande bidragen. Efter att nu ha sett alla bidragen framföras live med tillhörande scenshow samt fått reda på vilka åtta bidrag som tagit sig vidare till final så gör jag en liten uppföljning i form av en final-topp-8-lista:

En av Portugals “Festival da Canção 2020”-finalister:

Passe-Partou“, Bárbara Tinoco

Schlagerpinglans “Festival da Canção”-final-topp-8, 20-03-06 (20-02-21):
1. (1.) Passe-Partou“, Bárbara Tinoco
2. (2.) Diz Só“, Kady
3. (5.) Medo de Sentir“, Elisa
4. (8.) Mais Real que o Amor“, Tomás Luzia
5. (6.) Gerbera Amarela do Sul“, Filipe Sambado
6. (7.) Não voltes mais“, Elisa Rodrigues
7. (10.) Movimento“, Throes + The Shine
8. (14.) Abensonhado“, Jimmy P

Schlagerpinglan: Nu är det inte många nationella finaler kvar som ska avgöras innan alla ESC 2020-bidrag ska vara utsedda och förhoppningsvis så avslutas säsongen med ett par positiva resultat. 😀

För min del innebär det bl.a. att antingen Bárbara Tinoco eller Kady ska vinna morgondagens final i Portugal… men lyckligtvis så finns det ytterligare några alternativ som jag skulle kunna känna mig ganska nöjd med…vilket aldrig skadar när det gäller ESC. 🙂

Mer om Portugals förberedelser inför ESC 2020 hittar ni här: “Portugal i ESC 2020“.
Se även: “Lyssna på bidragen i de nationella ESC-2020-uttagningarna

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Portugal 2020: Schlagerpinglans final-topp-8 (20-03-06)”

 1. Adri

  1. ”Passe-Partout”

  Finns det ens fler låtar? Ja. Ok, det finns en till. Den är lååååååångt bakom ”Passe-Partout”, men den är godtagbar.

  2. ”Medo de Sentir”

  Plats 3-8: Tack för visat intresse! Kanske en annan gång? 🙂

 2. Marcus

  Gerbera Amalera Do Sur. Enda acceptabla uppföljaren till Telemoveis.

 3. Micke

  Känns som man vill ställa sig frågan. “Varför inte spara in pengar och helt enkelt bara skicka hem 6 bidrag och dess artister?” Det finns ju bara två låtar. Två starka såna dessutom. Så låt nu dessa två göra upp om segern:

  1. “Medo de sentir”, Elisa
  2. “Passe-Partout”, Barbara Tinoco

 4. Mats Wältare

  Jag har 6 favoriter i finalen av Portugals uttagning och hoppas att nån av dom vinner 🙂 här är min top 8 på mitt favorit land i ESC
  1. Bárbara Tinoco
  1. Elisa
  3. Jimmy P
  4. Kady
  5. Throes + The Shine
  6. Filipe Sambado
  7. Elisa Rodrigues
  8. Tomás Luzia
  Jag älskar Bárbara’s låt och Elisa’s låt lika mycket så jag kan inte välja vem som vinner av dom så båda vinner för mig 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se