ESC2020 Schlagerpinglan: Här nedan ser ni länkar till de (i den mån de presenterats) officiella videorna till alla de 17 bidrag som tävlar i den första semifinalen av Eurovision Song Contest 2020 den 12:e maj, i den ordning jag personligen rangordnar dem just för tillfället:

(Klicka på flaggorna nedan för fler versioner av bidragen samt information om hur länderna valde ut sina bidrag.)

Se även: “Eurovision 2020: Alla bidragen i den andra semifinalen

Ett av bidragen i den första semifinalen av ESC 2020:

Uno“, Little Big (Rysslands ESC 2020-bidrag)

Schlagerpinglans topplista av bidragen i den första semifinalen av ESC 2020 (2020-03-12):
Ryssland 1. Ryssland: Uno“, Little Big
Nordmakedonien 2. Nordmakedonien: YOU“, Vasil
Kroatien 3. Kroatien: Divlji Vjetre“, Damir Kedžo
Vitryssland 4. Vitryssland: Da vidna“, VAL
Sverige 5. Sverige: Move“, The Mamas
Irland 6. Irland: Story Of My Life“, Lesley Roy
Litauen 7. Litauen: On Fire“, THE ROOP
Israel 8. Israel: Feker Libi“, Eden Alene
Ukraina 9. Ukraina: Solovey“, Go_A
Belgien 10. Belgien: Release Me“, Hooverphonics
Malta 11. Malta: All Of My Love“, Destiny
Azerbajdzjan 12. Azerbajdzjan: Cleopatra“, Efendi
Cypern 13. Cypern: Running“, Sandros
Slovenien 14. Slovenien: Voda“, Ana Soklič
Rumänien 15. Rumänien: Alcohol you“, Roxen
Norge 16. Norge: Attention“, Ulrikke Brandstorp
Australien 17. Australien: Don’t Break Me“, Montaigne

Schlagerpinglan: Precis som i den andra semifinalen så har jag så här inledningsvis i denna semifinal fem personliga favorit-bidrag som jag bara “måste” ha vidare till finalen samt ett flertal låtar som jag ser stor potential i men som inte nått ända fram än.

Jag får väl tillägga att jag endast lyssnat på det ryska bidraget ett par gånger, då det presenterades för en stund sedan, så mycket kan förändras innan det är dags för den första semifinalen den 12:e maj. 🙂

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


12 kommentarer till “Eurovision 2020: Alla bidragen i den första semifinalen”

 1. Micke

  En bättre semifinal. Det visas väl bäst i att hur många bidrag här som jag rankar bättre eller lika med min fjärdeplats i semi 2. Det handlar om elva bidrag.

  Sen är iofs tre av min topp 4 i semi 2. Den fjärde är redan finalklar

 2. Adri

  Absolut den bättre semin! 🙂 100%

  BÄST (ingen ordning): Nordmakedonien, Rumänien, Israel och Ukraina.

  SÄMST: Australien

  ——————————

  Vad gäller nåt annat. Det som 98% av nyheterna handlar om, corona, så läste jag att besked gällande ESC 2020 kan förväntas senast 6 april för då är scenbygget planerat att inledas.

  För bara ett dygn sedan var jag bombsäker att ESC inte skulle påverkas, men jag blev ju något nerslagen av att jag får intrycket att Rotterdams borgmästare typ redan är i det stadiet ”mentalt”.

  Hälsa går naturligtvis först. Alltid. Men att ställa in världens största icke-sportsliga evenemang. Det känns extremt drastiskt och som verkligen det absolut sista utvägen. Hoppas min känsla om borgmästaren är fel. För enligt mig bör man väl gå som följande:

  Plan A: ESC genomförs som planerat.

  Plan B: ESC genomförs på planerat datum, i tom arena.

  Plan C: ESC genomförs på planerat datum, men framträdanden sker hemmaplan med Rotterdam som sändningspunkt bara (Låter som en pain logistiskt, men det är ju inte omöjligt).

  Plan D: Skjuta upp någon månad (säkert också skiiiiitsvårt, men kan förmodligen göras om krisen kräver)

  Plan E: Ställa in.

  Som sagt, verkligen det absolut sista man ska ta till är att ställa in. Och om det sker och nästa ESC blir 2021 – diskas alla akter då? Eller kommer låtarna som tävlar få vara ute i mer än ett år innan tävlingen? För isf ställs ju alla nationella finaler in, om inget annat.

  Nej. Ok. Det var en dålig idé att ta upp. Men jag blev som sagt nerslagen av att Rotterdams borgmästare redan verkar befinna sig i det stadiet 🙁

  För artisternas skull hoppas jag det blir så bra som möjligt för dem! 🙂 Jag har ju spytt galla över året och kan lite cyniskt säga att för egen del: ska nåt år ställas in så är det ju 2020, men jag vill ändå att artisterna ska få sitt 🙂 Månader av slit, pepp och förberedelser ska inte få gå förlorat. 🙂

 3. Schlagerpinglan

  @Adri, Nej, det var ingen dålig idë att ta upp corona-frågan, hur tråkig den än är så är det något som redan har påverkat tävlingen i viss mån och där det är helt naturligt att frågor uppkommer. Jag ska själv skriva om nyheten lite snabbt senare i dag (problemet försvinner ju inte för att man blundar för det) men först ska jag försöka få ihop min topp-41 och ladda med lite roligare saker. 😀

 4. Micke

  Tror faktiskt jag aldrig varit med om ojämnare semifinaler. I semi 1 finns det bara ett dåligt bidrag men hela elva bra. I semi 2 finns det sju dåliga bidrag och bara fyra bra. Enda plus för semi 2 är att av de 36 bidragen så finns de tre bästa i semi 2.

 5. Adam

  Min rankning för semi 1:

  1. Litauen
  2. Rumänien
  3. Australien
  4. Israel
  5. Irland
  6. Ryssland
  7. Cypern
  8. Malta
  9. Azerbajdzjan
  10. Slovenien
  11. Ukraina
  12. Sverige
  13. Belgien
  14. Kroatien
  15. Norge
  16. Nordmakedonien
  17. Vitryssland

  Alltså shit vilken stark semi, Vitryssland må vara sist i semin, men är topp 30 för mig totalt. Jag förstår verkligen inte hur Sverige ska ta sig vidare här, framförallt när Destiny har en låt som gränsar till deras genre och som är mycket bättre i mitt tycke. De enda man kan räkna bort från final är nog Vitryssland, vars låt är lite för anonym, och Nordmakedonien, som har en cool låt, men som jag tror folk kommer glömma bort.

  De stora länderna som alltid tar sig vidare (Ryssland, Ukraina, Australien, Azerbajdzjan) plus de som rankas som favoriter (Litauen, Rumänien, till viss del Malta) kommer nog alla hyfsat lätt ta sig vidare härifrån. Redan där har sju platser försvunnit klart, sen lägger jag till Israel som en säkert finalist också. Kvar är då bara två platser kvar som då Sverige, Cypern, Slovenien, Belgien, Kroatien och Norge kämpar om. Jag tror ju att Belgien och Norge kommer gå rätt bra hos juryn, men räknar inte bort en hög juryplacering för Sverige eller Slovenien heller. Har en känsla att Cypern kan bli coolt på scen och kan plocka hem rätt mycket tittarröster också. Irland har en chans att bli lite tittarfavorit också, om de funkar live och inte går ut som nummer 1. Kroatien är outsidern, som kommer få mycket röster av sina närmsta vänner men kan också bli rätt poppis hos juryn vilket kan räcka fram till en tioendeplats. Mycket spännande o se hur det kommer gå för The Mamas. 🙂

 6. Adam

  Av nån anledning fick jag hjärnsläpp o tog in Bulgarien och inte Kroatien, Flytta upp alla ovanför Norge och lägg in Kroatien som 14:e xD

 7. Adri

  Adam: Fast tror du inte Sverige kvalificerar sig som ett av de länderna som alltid tar sig vidare? 🙂

  Vi har ändå samma statistik som Ryssland och Azerbajdzjan 🙂

  Sen tror jag faktiskt Australien kanske missar i år 🙂 De har varit i final varje år hittills relativt välförtjänt (även om jag aldrig gillade 2016 eller 2017 – men förstod att andra gjorde det). Men i år verkar de inte populära och jag själv avskyr ”Don’t break me”.

  Och sen har de inte varit med särskilt länge så även om deras statistik är 100% kvalificering tror jag inte det är mycket att gå på.

  Jag tror inte The Mamas sitter helt lugnt i båten, men tror de kan vara lugnare än Montaigne 🙂

 8. Schlagerpinglan

  @Adam, Jag korrigerade din, lista. Hoppas den blev rätt. 🙂

 9. Marcus

  Utöver att Ukraina, Sverige och Litauen går vidare så vågar jag inte tippa den här semin. Det kommer bli ett blodbad.

 10. Artemisia

  Utan inbördesordning är mina 10 favoriter i alfabetisk ordning:
  Azerbaijan
  Belgien
  Israel
  Litauen
  Malta
  Nordmakedonien
  Ryssland
  Sverige
  Ukraina
  Vitryssland

  Utanför:
  Australien
  Cypern
  Irland
  Kroatien
  Norge
  Rumänien
  Slovenien

  Australien valde helt fel låt! De borde ha valt Jack Vidgen och hans låt “I am King I am Queen”!

 11. Anna

  Australien valde helt klart fel! Kommer fajtas om sista plats med Norge.

 12. Karro

  Jag gillar Norge, är tydligen ensam om det…och Belgien.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se