RysslandDen 12:e mars presenterade Ryssland (Channel 1 Russia), som sista land, sitt bidrag i Eurovision Song Contest 2020 i form av en officiell musikvideo med den internvalda gruppen Little Big och låten “Uno“.

Nu har Little Big även framfört låten live i TV-showen “Vecherniy Urgant“, se nedan.
(Källa: eurovoix.com)

Uppdaterat: Se även gruppens live-framträdande hos Radio ENERGY.

Se Little Big framföra “Uno” live:

Lyssna på Rysslands bidrag till Eurovision Song Contest 2020:
Bidrag / Artist: “Uno”, Little Big
Länkar: “Vecherniy Urgant”-live-framträdandeofficiell musikvideo
studioversioneurovision.tv (låttext + info)
Låtskrivare: Little Big
Se även: Mer info om det ryska internvalet

Schlagerpinglan: Eftersom jag placerade “Unoöverst på min inledande personliga ESC 2020-topplista så var jag naturligtvis väldigt nyfiken på om Little Big kan väntas göra låten rättvisa live… och det är jag nu övertygad om att de kan. 😀

Den stora frågan nu är om jag fortfarande kommer att vara lika förtjust i låten om två månader eller om jag vid det laget spelat sönder den. Risken finns ju då den trots allt är en aning repetitiv. 🙂

Mer om Rysslands förberedelser inför ESC 2020 hittar ni här: “Ryssland i ESC 2020

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


19 kommentarer till “Ryssland 2020: Se Little Big framföra “Uno” live”

 1. Micke

  Fortfarande enorma problem med att bestämma mig för vad jag tycker om den här. Det är den här och Irland som är de stora problemen i år för mig.

  När det gäller Irland är det flera grejer som bråkar för mig. Dels att man nästan går från bäst till sämst på bara 7-8 sekunder. Först sätter man refrängen från “The story of my life…. Och dessa sekunder framåt tills vi plötsligt hamnar på förskolan där barnen retas med varandra “Na na na na na na”.

  Detta kommer då från Irland, IRLAND av alla länder. Men samtidigt detta är ju ESC och där skämmer ju alltid Irland ut sig. Utifrån det har Irland ett fantastiskt bra bidrag i år.

  Men då till skämtbidraget. Rysslands bidrag. Oj vad jag kämpar. Jag älskar ju skämtbidrag. Åtminstone ibland 🙂 Islands tycker jag direkt illa om. Litauens har utan tvekan sina poänger. Rysslands tycker jag till största del mycket bra om men det finns fortfarande störningsmoment som får mig att tvivla.

  Vi får se. Klart bäst av de tre i alla fall 🙂

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, inte heller jag har någon absolut hållning till skämtbidrag. Ibland gillar jag dem (t.ex. Litauens “We Are The Winners” 2006) och ibland inte (t.ex. Estlands “Leto Svet” 2008). Vad gäller Rysslands 2020-bidrag så låter det som en typisk Little Big-låt och det fungerar tydligen på mig, vare sig jag vill det eller ej. 🙂

 3. Adri

  Jag tog upp det i en annan tråd och fick inget gensvar så nu när det tagits upp här testar jag igen. Vad är det roliga med Litauens låt? Jag skulle aldrig kalla det skämtbidrag.

  Dansen är lite quirky, men det finns väl inget kul i vare sig text eller estetiskt uttryck. Eller så är som sagt humorn för subtil för min simpla lilla hjärna.

  Ryssland är ett renodlat skämtbidrag. Det ska inte tas på allvar gissar jag, och tror väl inte nån gör det heller. Island är visserligen också ett skämtbidrag (med mina egna kriterier iaf) men det har ett hjärta och en poäng som jag anar att Ryssland saknar.

  Island är klart bäst av de tre tycker jag. Ryssland och Litauen är båda helt enkelt för… tråkiga. Litauen låter som vilken radio-hit som helst och Ryssland låter som ett något mindre glädjespridande Vengaboys. Båda är mittplacerade-ish hos mig.

 4. Schlagerpinglan

  @Adri, Jag vet inte riktigt vad låtskrivarna bakom Litauens bidrag har tänkt sig, men personligen tolkar jag det som en låt om att man kan utvecklas, bli en bättre människa och uppnå sina drömmar om man bara försöker och inte låser in sig i tankar om vad som förväntas av en, d.v.s. en vanlig motivations-låt. Att de sedan valt att presentera den med ett uppseendeväckande framträdande där sångaren verkligen ser ut att inte låsa sig vid hur man “bör” bete sig utan gör “vad som faller honom in” är för mig ett sätt att förtydliga budskapet och inte endast ett sätt att roa folk…. men det är ju min personliga tolkning. 😀

  Tillägg:
  Som svar på din fråga: Nej, jag ser inte heller Litauens bidrag som ett typiskt skämtbidrag…. om det nu inte är så att de gör sig lustiga över motivations-låtar… då blir det ju en annan sak. 🙂

 5. Josef

  Förlåt Adri: 🙂 Jag såg ditt inlägg som replik på det jag sa om Ryssland, Litauen och Island, att faktiskt inte Litauen ska ses som ett skämtbidrag.

  Jag har funderat och du har nog formodligen faktiskt rätt, det är en seriösare känsla i Litauens låt trots att de apar sig lite med förstoringsglas och en del roliga rörelser. Nej, det kanske inte är ett bidrag som ska vara i första hand roligt. Men samtidigt tycker jag alla 3 låtarna är bra och de har sin egen charm. Dock är det att man kanske vid första genomlyssning för den som inte har lyssnat tidigare att man blandar ihop de tre låtarna, vilket jag tror gynnar låtar som Azerbadjan och Bulgarien exempelvis…Jag vet inte vad jag tycker riktigt ännu själv. Ska fundera mera. 😀

 6. Micke

  Adri, Pinglan och Josef…inte för att låta som nån jädra besserwisser men för mig är det mycket lätt med det där med skämtbidrag eller inte.

  Det har inte ett skit att göra med vad jag känner personligen. Jag kan tycka många bidrag är riktiga. I mina öron kan de vara så jädra dåliga att jag bara asgarvar åt dem. Visar det då att de är skämtbidrag?

  Nope! Finns bara en sak som avgör om det handlar om skämtbidrag eller ej och det är upphovspersonernas egna avsikt. Skrev de låten som ett skämtbidrag eller gjorde de inte det.

  Vad jag eller någon annan här känner inför bidrag har nada betydelse. Skrevs exempelvis Litauens bidrag som ett skämtbidrag, då är det just det. Annars inte 🙂

 7. Adri

  Micke: Men vet du huruvida Litauens låt gjorde det?

  Jag tycker ändå viss bedömning är individuell. Island 2019 kunde ju inte ena folk om huruvida det var skämt eller inte. Nu i efterhand verkar de flesta dock överens om att det inte var ett skämtbidrag. Men alla är inte med på det tåget 🙂

 8. Micke

  Finns bara ett svar på det polarn… Fråga upphovsmännen

 9. Schlagerpinglan

  @Micke, Precis, vad en låt ÄR kan bara låtskrivarna svara på men hur man själv upplever den är ju en helt annan sak, vilket är anledningen till att jag vanligtvis inte brukar analysera låtar så här mycket utan endast lyssna och njuta (om det går). 🙂

 10. K2

  Det är som med modern konst. Det är upp till betraktaren att fritt tolka det man tittar på.

 11. Anna

  Precis så! 🙂
  ”Överanalysiring” verkar vara ett litet problem här…

 12. Giggi

  Tror ni verkligen att det blir Eurovision i år?

 13. Marcus

  Litauen ser jag som ett renodlat skämtbidrag. Dansen, texten, melodislingan efter refrängen, sångarens stil och uttryck. Ingen av det känns seriöst direkt.

  Tyvärr saknar den värmen som Rysslands bidrag har, och är långt ifrån lika catchy. Ryssland kan bli farliga tror jag, speciellt när de överraskade mig här och levererade riktigt bra live!

 14. Daniela

  @Marcus: rätt igen, Ryssland farliga i år! 🙂
  Men för min del har jag en egen vinare och det är Italien! ❤️

 15. Micke

  K2… Helt rätt. Alla tyder in det de själva vill men det är endast de som skapat verket som verkligen känner grundtanken.

  För att ta ett exempel. 2017 ställde Sverige upp med ett i mina ögon extremt skämtbidrag. En snubbe helt utan DET slängs upp på ett motionsband och ser sååååååååååååååå löjlig ut. Hela bidraget ser sååååååååå löjligt ut

  För mig ett extremt skämtbidrag. Grejen är bara, oavsett vad jag känner, så är detta med minst 98% säkerhet inget skämtbidrag. Why not.

  För upphovsmännen har inte gjort detta som ett skämt. De har med största säkerhet gjort detta som ett seriöst bidrag.

  Att sen jag tycker hela bidraget är skrattretande dåligt har inget med detta att göra. De är bara de som vet syftet med indraget. De är bara deras åsikt om det som räknas. Inte min eller andra som inte varit med i tillverkningen av bidraget

 16. Mr A

  @pinglan ,7 personer, vem får stå över?

 17. Schlagerpinglan

  @Mr A, Jag har letat men hittar inte någon info om detta. Förhoppningsvis behåller de alla som förstärker sången. Dansaren är visserligen en viktig del i det hela (om de inte har en helt annan tanke för sitt ESC-framträdande) men går att få med via bildskärmar.

 18. Schlagerpinglan

  @Giggi, Jag tror att det blir någon form av tävling i år men hur det blir återstår att se.

 19. Schlagerpinglan

  @Mr A, “These 6 people will be in May at the Eurovision 2020 scene in Rotterdam!” står det under videon som Radio ENERGY lagt upp som visar det framträdande gruppen (+ de två extraartisterna) gjorde hos dem (utan dansaren). Om det sedan stämmer eller ej (vilka personer och var scenen kommer att vara) får vi se. Ganska ovissa tider.

  https://www.youtube.com/watch?v=LkkZ3rOB4VQ

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se