FinlandEfter två år av internvalda UMK-artister så återgick TV-bolaget YLE inför ESC 2020 till det klassiska formatet med ett flertal tävlande artister och så kommer även att ske inför Eurovision Song Contest 2021.

Detta betyder att UMK 2020-vinnaren Aksel kommer att bli tvungen att skicka in ett bidrag till UMK 2021 som alla andra om han vill få chansen att representera Finland i ESC 2021.

Reglerna kommer att släppas i juni medan YLE börjar att ta emot bidrag den 1:a september. Vilka som sedan får tävla avgör en expertpanel, under ledning av Tapio Hakanen (YleX). (Källa: esctoday.com)

Finlands utvalda ESC 2020-bidrag:

Looking Back“, Aksel (UMK 2020-vinnaren)

Schlagerpinglan: Detta betyder att UMK 2020-vinnaren Aksel inte är en av de så här långt tio ESC 2020-artister som fått förnyat förtroende av TV-bolagen utan han delar i stället öde med bl.a. Sveriges The Mamas och Estlands Uku Suviste, som även de behöver tävla en gång till i respektive uttagning för att nå ESC.

Själv tycker jag att det är oerhört tråkigt för de utvalda artisterna som inte får chansen att tävla i ESC… men samtidigt så glädjer jag mig åt att det trots allt verkar bli en del nationella uttagningar inför 2021-säsongen. Inget ont som inte har något gott med sig och vem vet, kanske slutar det med att samma artist står som segrare igen fast med en bättre låt. Allt är möjligt. 🙂

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se