ESC2020 Schlagerpinglan: Jag fortsätter snabbgenomgången av de 24 länder som ordnade någon form av nationell låt-uttagning. Första delen (där de första fyra länderna som anordnade nationella uttagningar tas upp) hittar ni här.

Här nedan ser ni de följande fyra länder som arrangerade sina nationella ESC 2020-finaler samt de tre bästa bidrag som respektive land hade i sina uttagningar (enligt min personliga smak). Eventuella vinnar-bidrag är markerade i fetstil. Observera att jag gjort bedömningarna efter studio-versionerna då live-versionerna i många fall inte riktigt levde upp till förväntningarna.

Klicka på flaggorna för info om respektive vinnar-bidrag, uttagningsresultat m.m..

En av Schlagerpinglans favoriter i de nationella ESC 2020-uttagningarna

One Last Time”, Rein Alexander – finalist i Norges “MGP 2020”

De bästa bidragen från 4 av de 24 nationella ESC 2020-uttagningarna:

Land Schlagerpinglans topp-tre-listor
Italien Italien
Sanremo 2020
Final 8:e februari
1. “Viceversa”, Francesco Gabbani live
2. “Fai rumore”, Diodato live
3. “Carioca”, Raphael Gualazzi live
Armenien Armenien
Depi Evratesil 2020
Final 15:e februari
1. “Save Me”, TOKIONINE live
2. “Life Faces”, ERNA Tamazyan live
3. “Chains On You“, Athena Manoukian live
Litauen Litauen
Pabandom iš naujo!
Final 15:e februari
1. “Playa”, Twosome live
2. “On Fire”, The Roop live
3. “Unbreakable”, Aistė Pilvelytė live
Norge Norge
Melodi Grand Prix 2020
Final 15:e februari
1. “One Last Time”, Rein Alexander live
2. “Over the Sea”, Magnus Bokn live
3. “Out of Air”, Didrik & Emil Solli Tangen live

Schlagerpinglan: Efter de fyra första finalerna så fortsatte ESC-säsongen med ytterligare fyra februari-finaler. Fortfarande lyckades inga av mina personliga favoriter vinna, men nu började i alla fall alternativ från mina (nuvarande) topp-tre att ta förstaplatserna. Man får vara glad för det lilla. 😀

Jag måste dock medge att jag, min egna smak till trots, tycker att Italien och Litauen gjorde helt rätt val medan Armenien kunde valt bättre men att jag numera inte längre klagar. Vad gäller Norge så står jag fast vid att Rein Alexander “borde” ha vunnit. Vi får väl se, han kanske kommer tillbaka med en låt som har större chans till succé. Ibland kan ju motgångar visa sig vara ett steg i rätt riktning utan att man inledningsvis förstår det. 🙂

Samtliga utvalda ESC 2020-bidrag (i den ordning de valdes ut / presenterades) hittar ni här: “Eurovision Song Contest 2020

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Eurovision 2020: De nationella uttagningarna – del 2”

 1. Adri

  Kortis här:

  Italien: Borde ha valt ”Andromeda” med Elodie 🙂

  Armenien: Sällsynt fall där det valdes rätt! 🙂

  Litauen: 1. ”Unbreakable”
  2. ”Make me human”
  3. ”Alligator”

  Norge: ”One Last Time” borde vunnit!

 2. Anton

  Litauen hade kunnat vara min vinnare 2020 OCH haft en plats på min topp 10 Eurovision-låtar 2005-2020. Om de valt Make me human. Är fortfarande helt förtrollad av den låten! Hade de istället valt If I leave, We came from the sun, Somewhere out there eller Tave čia randu hade de haft platser på min topp 5 i år. Playa är en underbar guily pleasure. Och jag gillar On fire väldigt mycket, fortfarande uppe och slåss om en topp 10 plats i år för mig. Sedan finns det flera andra låtar jag också gillade (Why why why, Alligator…). Litauen hade i år en av de starkaste nationella uttagningarna jag någonsin sett sedan jag började följa andra länders uttagningar!

  Resterande länder?

  Italien: Ingen koll på resterande låtar tyvärr. Gillar vinnarlåten väldigt mycket dock
  Armenien: Samma här, inte en uttagning jag hade stor koll på. Gillade inte Chains on you speciellt mycket, men den nya versionen som släpptes var så mycket bättre och flyttade upp den från topp 30 till topp 20 för mig
  Norge: One last time är så härlig, helt klart min vinnare. Men jag tycker att Attention har sina stunder och är helt okej med att den vann.

 3. Micke

  ITALIEN

  1. “Fai rumore”, Diodato

  Fanns flera bra bidrag i övrigt men jag glömmer dem för det var absolut rätt vinnare. Som den vinner för varje lyssning. Den blir bara bättre och bättre. Tillsammans med Bulgarien och Georgien i en klass över vanliga ESC.

  ARMENIEN

  Gick mig totalt förbi. Lyssnade på låtarna men kände mest att det var en jämn smet av nothing.

  LITAUEN

  1. “If I Leave”, Monika Marija

  Klart bäst även om den är två klasser sämre än hennes fantastiska “Criminal” från tidigare ESC. Vinnarlåten helt ok

  NORGE

  1. “We Are As One”, Elin & The Woods
  2. “Over the sea”, Magnus Bokn

  Någon trea fanns helt enkelt inte. Dessa två stod i total särklass. Vinnarlåten helt ok

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se