ESC2020 Schlagerpinglan: Jag fortsätter snabbgenomgången av de 24 länder som ordnade någon form av nationell låt-uttagning med den tredje delen, d.v.s. länderna som ordnade final nr. 9-12. Se även del 1 och del 2.

Här nedan ser ni de följande fyra länder som arrangerade sina nationella ESC 2020-finaler samt de tre bästa bidrag som respektive land hade i sina uttagningar (enligt min personliga smak). Eventuella vinnar-bidrag är markerade i fetstil. Observera att jag gjort bedömningarna efter studio-versionerna då live-versionerna i många fall inte riktigt levde upp till förväntningarna.

Klicka på flaggorna för info om respektive vinnar-bidrag, uttagningsresultat m.m..

En av Schlagerpinglans favoriter i de nationella ESC 2020-uttagningarna

Savior“, Oleksandr Poriadynskyi – semifinalist i Ukrainas “Vidbir 2020”

De bästa bidragen från 4 av de 24 nationella ESC 2020-uttagningarna:

Land Schlagerpinglans topp-tre-listor
Ukraina Ukraina
Vidbir 2020
Final 22:a februari
1. “Savior”, Oleksandr Poriadynskyi live
2. “Feeling So Lost”, GIO live
3. “Get Up”, Elina Ivashchenko live
Slovenien Slovenien
EMA 2020
Final 22:a februari
1. “Femme Fatale”, Imset live
2. “Nisi sam” Simon Vadnjal live
3. “Verjamem vase”, Gaja Prestor live
Polen Polen
Szansa na Sukces. Eurowizja 2020
Final 23:e februari
1. “Ufaj mi / Count On Me”, Kasia Dereń live
2. “Empires”, Alicja Szemplińska live
3. “Lucy”, Albert Černý (Lake Malawi) live
Vitryssland Vitryssland
Eurofest 2020
Final 28:e februari
1. “Pour Lui”, Parade of Planets live
2. “True Love”, Angelika Pushnova live
3. “Barani svajo”, AURA live

Schlagerpinglan: Säsongen inleddes med fyra finaler där inga av mina topp-tre-kandidater vann, fortsatte med en lite bättre period (fortfarande ingen vinst dock) och gick nu tillbaka till att bli den ena besvikelsen efter den andra. Missförstå mig inte, uttagningarna i sig var underhållande att följa och jag hittade många bra låtar, så jag ser det inte som bortkastad tid, men en liten vinst då och då hade ju inte skadat. 😉

Lite kort om de fyra finalerna: I Ukraina tog sig inga av mina topp-tre-bidrag till final. I Slovenien blev inga av mina favoriter superfinalister. I Polen tävlade endast tre bidrag så att vinnaren finns i min topp-tre betyder inte så mycket. Alla tre valde i stället låtar som inte finns så högt upp på min ESC 2020-lista… men, men, man kan inte gilla allt. 🙂

I Vitryssland gick min absoluta favorit inte ens vidare från auditionerna och vinnaren finns inte med bland mina topp-tre-bidrag, men trots det visar det sig att “Da vidna” med VAL numera tillhör mina ESC 2020-favoriter. Så på något konstigt sätt så slutade det riktigt bra ändå, enligt min smak i alla fall. 🙂

Samtliga utvalda ESC 2020-bidrag (i den ordning de valdes ut / presenterades) hittar ni här: “Eurovision Song Contest 2020

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Eurovision 2020: De nationella uttagningarna – del 3”

 1. Adri

  Ukraina: 100% rätt att det blev ”Solovey”. Annars hade jag varit okej med ”Call for love” också.

  Slovenien: Här fanns inget bra. ”Voda” var väl värdigt.

  Polen: Rätt vinnare!

  Vitryssland: Enda andra låten jag ens minns var ”Burning Again”. Den borde vunnit. ”Da Vidna” minns jag inte hur den stod sig i konkurrensen men jag gillar den iaf någorlunda nu! 🙂

 2. Micke

  UKRAINA

  1. “Solovey“, Go-A
  2. “99“, KRUTЬ

  Inte mycket att säga. Två bidrag i fullständig särklass
  SLOVENIEN

  1. “Verjamem vase“, Gaja Prestor
  2. “The Salt“, INMATE
  3. “Voda“, Ana Soklič

  Mina omdömen tar jag efterstudioversionerna för just nu minns jag inte vad som hände live. Ettan och tvåan är solklara. Vilken låt som är trea för mig vet jag egentligen inte men eftersom Slovenien hade ett så starkt startfält i år så får jag respektera deras vinnare och placerar den som trea

  POLEN

  Valde rätt låt. Var det för att det var en kanonlåt. Nej men det var en låt som framfördes av en artist med en bra röst, vilket de övriga var i avsaknad av

  VITRYSSLAND

  Var de ens med i år? Fanns det ett enda bidrag i deras uttagning som överhuvudtaget var lyssningsbar?

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se