ESC2020 Som det tidigare meddelats så kommer TV-bolagen NPO, NOS och AVROTROS att ersätta den inställda finalen av Eurovision Song Contest 2020 den 16:e maj med showen “Eurovision: Europe Shine A Light“.

De båda semifinalerna kommer i sin tur att ersättas med två shower, “Eurovision Song Celebration 2020“, den 12:e och 14:e maj (via youtube kl. 21:00 CEST) där de 41 bidragen kommer att hyllas och fansen bjuds på en del överraskningar, inklusive de officiella startordningarna som var tänkta till semiifinalerna.

Som en liten extra tvist till de obligatoriska snabbrepriserna som hör semifinalerna till så eftersöks nu fans som vill delta i denna ESC 2020-hyllning. Allt du behöver göra är att ta på dig din bästa Eurovision-utstyrsel, dekorera rummet du ska filma i med flaggor och annat som ger Eurovision-känsla och spela in dig själv när du dansar / sjunger med i snabbreprisen av samtliga / dina favoriter av de 41 tävlande bidragen.

Mer info, samt snabbreprisen av de 41 låtarna, hittar ni här. Deadline: 5:e maj.
(Källa: eurovision.tv)

Skicka in ditt bidrag till fansens snabbrepris:

Send in your entry for the Eurovision Song Celebration Fan Recap!
(0:34 – May 2, 2020 – eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Den som var orolig för att ESC 2020 bara skulle rinna ut i sanden kan slappna av… det bjuds på hur mycket ESC-relaterat material som helst nu i maj… men för oss som såg fram emot att se den riktige ESC 2020-vinnaren koras (vare sig vi höll med om resultatet eller ej) så är det en fullspäckad månad som saknar den där magiska ingrediensen som vi egentligen vill ha.

Missförstå mig inte, jag är oerhört tacksam över allt som de olika TV-bolagen och artisterna erbjuder som plåtser på såren och har uppskattat allt som jag valt att ta del av så här långt… men ESC är en speciell högtid som aldrig kan ersättas av någon show, hur välregisserad den än må vara.

Med det sagt så ser jag med stor nyfikenhet och ännu större förväntan fram emot att få se de officella ersättningsshowernaEurovision Song Celebration 2020” (den 12:e och 14:e maj) samt “Eurovision: Europe Shine A Light” (den 16:e maj). Läget är ju som det är och nu kan man bara göra det bästa av vad man har. 😀

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till ““Eurovision Song Celebration 2020” den 12:e och 14:e maj”

  1. Adri

    Jag är tbh mest nyfiken på startordningen som tydligen ska avslöjas i samband med detta event 🙂

  2. Schlagerpinglan

    @Adri, Eftersom jag själv steg för steg bekantar mig med/hyllar de olika ESC 2020-bidragen så är det (precis som du skriver) främst startordningen (och lite detaljer om hur de hade tänkt framföra sina bidrag, som jag tycker mig ha läst någonstans om att vissa skulle avslöja) som är det som lockar mest. Ingen riktig ESC-show… men under förutsättningarna det bästa tänkbara och något att se fram emot. 😀

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se