ESC2020 Schlagerpinglan: I kväll sänds den sjätte och sista delen av “De Eurovisa“, det finska TV-bolaget YLE:s Inför Eurovision-program, som leds av Eva Frantz och Johan Lindroos.

Serien består av sex program (se schema och gästlista) som går att se via Yle Fem, YLE TV2, TV Finland och yle.fi. I det sjätte avsnittet behandlas 6 bidrag som var tänkta att tävla i Eurovision Song Contest 2020 och panelen kompletterades av musikern Lasse Piirainen.

För att inte förstöra spänningen för er som eventuellt vill se programmet via TV-sändningen så väntar jag tills senare i kväll innan jag lägger ut resultattavlan. Tills vidare nöjer jag mig med att meddela vilka länders bidrag de går igenom samt tipsar om direktlänken till yle.fi där ni kan titta på det avslutande avsnittet. Mycket nöje! 😀

Titta på “De Eurovisa 2020” här:
De Eurovisa – Avsnitt 1 (38 min – areena.yle.fi) (se även schlagerpinglan.se)
De Eurovisa – Avsnitt 2 (38 min – areena.yle.fi) (se även schlagerpinglan.se)
De Eurovisa – Avsnitt 3 (38 min – areena.yle.fi) (se även schlagerpinglan.se)
De Eurovisa – Avsnitt 4 (38 min – areena.yle.fi) (se även schlagerpinglan.se)
De Eurovisa – Avsnitt 5 (38 min – areena.yle.fi) (se även schlagerpinglan.se)
De Eurovisa – Avsnitt 6 (37 min – areena.yle.fi) (se nedan)

Se även: “De Eurovisa (Eurovision 2020): Fullständig resultattavla

Gäst i del 6 av De Eurovisa 2020
De Eurovisa - del 6
Lasse Piirainen (ESC 2017 – “Blackbird“, Norma John)
(Bild: Barbro Ahlstedt – lånad från svenska.yle.fi)

Resultatet av “De Eurovisa 2020 – Del 6”:

Bidragen i den ordning
de presenterades
Johan Lindroos Eva
Frantz
Lasse
Piirainen
Summa Schlager-pinglan
Nederländerna Nederländerna – “Grow“,
Jeangu Macrooy
9 p. 10 p. 9 p. 28 p. 5 p.
Spanien Spanien – “Universo“,
Blas Cantó
4 p. 6 p. 5 p. 15 p. 7 p.
Storbritannien Storbritannien – “My Last Breath“,
James Newman
8 p. 7 p. 8 p. 23 p. 8 p.
Italien Italien – “Fai rumore“,
Diodato
10 p. 8 p. 4 p. 22 p. 8 p.
Frankrike Frankrike – “Mon Alliée
(The Best In Me)
“, Tom Leeb
2 p. 3 p. 1 p. 6 p. 7 p.
Tyskland Tyskland – “Violent Thing“,
Ben Dolic
6 p. 9 p. 8 p. 23 p. 6 p.

Schlagerpinglan: Som sagt, för att inte avslöja för mycket så återkommer jag senare i kväll med resultatet och lite åsikter. På återseende. 😀

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “De Eurovisa (Eurovision 2020): Del 6”

 1. Adri

  Mörkt år för ”the sausage fest” som i år kallas Big 5 + värdlandet. Jag gillar inget här vidare mycket. 3 låtar som är inget för mig, 2 mediokra låtar och 1 som har ”nåt” men inte mer.

  1. Tyskland

  2. Storbritannien
  3. Spanien

  4. Italien (men beror HELT på humöret)
  5. Nederländerna
  6. Frankrike

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Själv är jag ganska imponerad av gruppens bidrag och tycker att både Storbritannien och Italien skickar riktigt bra bidrag medan Spaniens och Frankrikes bidrag KAN vara oerhört mysiga om man är på rätt humör. Tysklands och Nederländernas bidrag har jag däremot lite svårare för… men även de har sina ljusglimtar. 🙂

 3. Micke

  En sak är jag helt klar över. Får Tyskland bättre betyg än Italien då kan de lägga ner De Eurovisa. Italien och Nederländerna har som jag ser det bra bidrag. Tyskland är bedrövlig. Övriga ganska trista

 4. Adri

  Micke: Du vill ju bara vara motsatt mig, känner jag där 🙂

 5. Micke

  Adri på min egen framtida grav. Har inte ens tänkt tanken

 6. Micke

  MINA POÄNG

  1. Italien (9/10)
  2. Nederländerna (8/10)

  3. Spanien (3/10)
  4. Storbritannien (3/10)
  5. Frankrike (3/10)

  6. Tyskland (1/10)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se