Australien När Australien höll sin ESC-hyllningsshow “Eurovision 2020: Big Night In!” så presenterade de inte bara landets alternativa vinnare för Eurovision Song Contest 2020 utan det bjöds även på en del gästspel av kända artister från både ESC och de nationella uttagningarna.

Här nedan ser ni en av showens höjdpunkter då Australiens ESC-bidrag från 2018, “We Got Love“, framfördes av Jessica Mauboy, Kate Miller-Heidke, Electric Fields, Courtney Act, Jack Vidgen, Jaguar Jonze, Isaiah och Ella Hooper.

Eurovision 2020: Big Night In! – “We Got Love”

We Got Love“, Jessica Mauboy och ett flertal “Australia Decides”- och ESC-artister

Schlagerpinglan: Jag visste väl att det skulle löna sig att hålla koll på de olika ländernas alternativa omröstningar. 😀

Vi kommer aldrig att få svar på frågan vem som skulle ha vunnit ESC 2020 men under de olika showerna så är det oundvikligt att en del guldkorn presenteras och här är ett gästspel som föll mig personligen väldigt väl i smaken. 😀

Min favorit av Australiens ESC-bidrag framförs inte bara av Jessica Mauboy själv utan med hjälp av en mängd välkända artister, från både ESC och de nationella uttagningarna, och helt plötsligt så fick låten en ännu starkare och mer aktuell känsla. 😀

Hur det gick i omröstningen återkommer jag till om ett litet tag.

Uppdaterat: “Eurovision 2020: Island fick Australiens tittares 12:a

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se