ESC 2020 När EBU, tillsammans med TV-bolagen NPO, NOS och AVROTROS, i går kväll bjöd på den hyllningsshow som fick ersätta den p.g.a. Covid-19 inställda Eurovision Song Contest 2020 så dök det upp ett flertal minnesvärda videoklipp.

En av höjdpunkterna i “Eurovision: Europe Shine A Light“, när ESC 2020-artisterna framförde Katrina And The Waves vinnarlåt från 1997 “Love Shine A Light“, ser ni här nedan:

Eurovision: Europe Shine A Light

Love Shine A Light performed by the artists of Eurovision 2020
(3:53 – May 16, 2020 – eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Kommentarer är egentligen överflödiga då klippet talar för sig själv. Ett fint avslut på en högst ovanlig ESC-säsong. 🙂

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Eurovision 2020-artisterna sjunger “Love Shine A Light””

 1. Micke

  Inte lika bra som originalet men det hade jag inte väntat mig heller. Det är ju tillsammans med Molitva 2007 de två bästa vinnarna av ESC överhuvudtaget.

  Men med det åt sidan tyckte jag det var riktigt jädra bra rent ut sagt. Alltså bara grejen är ju helt fantastisk och när det sen blev så himla bra dessutom. En grymt bra slutpunkt på den dag då vi egentligen skulle haft ESC-final. Well done

 2. Adri

  Jag ska hylla detta snart, men först dissa: fyfasen vad dumt att Hooverphonic tackade nej till att tolka denna låt. Denna låt skulle symbolisera hopp i dessa tuffa tider och ena Europa så gott det går! Men ledaren av Hooverphonic säger nej för han avskyr låten. Bokstavligen alla andra deltog. Kanske man ska stoppa undan sitt ego ibland?

  Annars: jättebra avslut. Fint. Klart det inte kunde matcha orginalet. Låten är gjord för Katrinas röst, och här var 40 olika röster i samma låt. Men budskapet och sammanhanget kompenserar! Detta var programmets höjdpunkt! 🙂

  + som djurvän blev jag överglad av faktumet att Katrinas hund och den ukrainska sångerskans katt numera alltid har sällskap om dagarna! 😀

 3. Micke

  Härligt med djurvänner 🙂 För mig vände programmet med Björn Ulveus. Med honom kom något som åtminstone kändes genuint äkta. Det kan man inte direkt påstå att artisternas inlägg gjorde. De efter låtsnuttarna that is.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se