ESC 2020 Planen var att Eurovision Song Contest 2020 skulle avgöras i Ahoy Arena, Rotterdam, efter att Nederländerna vunnit tävlingen 2019, men p.g.a. den pågående COVID-19-pandemin så slutade det med en hyllningsshow från Studio 21 i Hilversum.

I showen Eurovision: Europe Shine A Light avslöjades det att EBU, NPO, NOS och AVROTROS beslutat att Rotterdam kommer att bli värd för Eurovision Song Contest 2021 i stället och precis som de inledande planerna så är det Ahoy Arena som kommer att vara platsen där allt ska ske.

Bekräftelsen i “Eurovision: Europe Shine A Light”

The Eurovision Song Contest 2021 will take place in Rotterdam!
(1:12 – May 16, 2020 – eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Då man inte vet hur länge corona kommer att påverka våra möjligheter att ordna större evenemang så känns det lite konstigt att de kan utlova ett ESC 2021 i nuläget. Men, men… för att kunna genomföra tävlingen så måste ju planeringen starta så snart som möjligt och det är hoppfullt att se att de redan nu tagit de första stegen. 😀

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Rotterdam bekräftad som värdstad för ESC 2021”

 1. Johanna

  Tack och lov! Som ni alla kanske märkt har jag inte varit så aktiv här sedan ESC blev inställt. Men nu känner jag att jag fick tillbska glädjen igen! Äntligen något att se fram emot!

 2. Schlagerpinglan

  @Johanna, Förstår att det kan kännas lite omotiverat att ladda upp inför en tävling som inte skulle bli av. 🙂 Hur som helst, trevligt med ett positivt besked angående ESC 2021. 😀

 3. Micke

  @Johanna, kul att se dig här igen hur som helst. Kul ibland också att ha nån här med ganska lika smak i kontrast till vissa med annan typ av smak 🙂 Hur såg din Topp 10 ut i år förresten?

 4. Johanna

  @micke min topp 10 år har skiftat stort men tror jag till slut landade i detta:

  1. Danmark
  2. Italien
  3. Litauen
  4. Island
  5. Bulgarien
  6. Schweiz
  7. Nederländerna
  8. Israel
  9. Rumänien
  20. Armenien

  Bubblare: Finland som tidvis varit uppe i topp 10 för mig och är årets absolut största växare!

 5. Johanna

  10* Armenien skulle det ju givetvis vara

 6. Micke

  Johanna….se där inte lika klockrent emellan oss som det ofta är annars. Bara fyra gemensamma. Hade kunnat vara sex då Schweiz o Israel ibland är topp 10 för mig

 7. Johanna

  @Micke Ja det känns som att jag har varit oväntat osynkad i smak med dig i år! Men känns även som att jag för ovanlighetens vis gillade alla oddsfavoriterna i år. Får hoppas på lika mycket tur med det nästa år!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se