Nederländerna Redan 2018 avslöjades planerna på en Eurovision-inspirerad filmWill Ferrell dök upp i Lissabon under ESC men p.g.a. corona-pandemin och den inställda 2020-tävlingen så fick planerna justeras en aning.

Först var det tänkt att “Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga” (en Netflix-komedi av Will Ferrell och Andrew Steele, regisserad av David Dobkin) skulle haft premiär den 16:e maj (samma dag som finalen var tänkt att hållas) men nu blir det i stället premiär den 26:e juni 2020.

Här nedan ser ni ett videoklipp där rollfigurerna Lars Erickssong (Will Ferrell) och Sigrit Ericksdottir (Rachel McAdams) framför sin låt “Volcano Man” som är den första att släppas från filmen och som presenterades i Australiens ESC 2020-hyllningsshow Big Night In!.

Tilläggas bör att rösten till Sigrit, som först uppgavs vara My Marianne, i själva verket tillhör Molly Sandén (vars mellannamn är just My Marianne).

“Volcano Man” med Lars Erickssong (Will) och Sigrit Ericksdottir (Rachel)

Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga | Volcano Man | Netflix
(1:30 – May 16, 2020 – Netflix Nordic)

The Story of Fire Saga – Skådespelare och filmkaraktärer (urval):

Will Ferrell – Amerikansk skådespelare, komiker och producent som blev känd tack vare NBC:s Saturday Night Life. Han är också känd för sina roller i filmer som Anchorman: The Legend of Ron Burgundy (2004), Talladega Nights (2006), Step Brothers (2008), The Other Guys (2010) och Anchorman 2: The Legend Continues (2013). Ferrell är en trefaldig Golden Globe-vinnare med en stjärna på the Hollywood Walk of Fame.
(Roll i filmen: den isländska sångaren Lars Erickssong – tävlingsbidrag: “Volcano Man“)
Rachel McAdams – Rachel föddes i Kanada, gjorde Hollywood-debut 2002 med The Hot Chick och fick sitt genombrott två år senare för sin roll som Regina George i filmen Mean Girls. 2009 anslöt hon sig till rollbesättningen av Sherlock Holmes och två år senare var hon med i Midnight In Paris. McAdams är en Oscar-nominerad skådespelare.
(Roll i filmen: den isländska sångerskan Sigrit Ericksdottir – tävlingsbidrag: “Volcano Man“)
Pierce Brosnan – Pierce Brosnan föddes på Irland men flyttade till USA vid ung ålder. Han blev känd på 80-talet och 1994 blev han den femte skådespelaren som gestaltade James Bond, en roll han spelade i fyra filmer. Bland de senare filmer Brosnan haft roller i kan nämnas musikalen Mamma Mia! (2008) och thrillern The Ghost Writer (2018). Pierce har två Golden Globe-nomineringar.
(Roll i filmen: Lars pappa Erick Erickssong, den “snyggaste mannen på Island”)
Demi Lovato Demi Lovatos karriär startade i Disneys Sonny With a Chance medan huvudrollen i Disneys Camp Rock (2008) och uppföljaren 2010 var de som gjorde henne känd och även är hennes senaste filmroller. Därefter har Demi fokuserat på sin musikkarriär och haft hits som “Heart Attack“, “Give Your Heart a Break” or “Sorry Not Sorry“.
(Roll i filmen: den isländska sångerskan Katiana)
Dan Stevens – Engelsk skådespelare som blev känd för sin roll i TV-dramat Downton Abbey. Dan Stevens har även medverkat i filmen The Guest och Disneys live-action-bearbetning av Beauty and the Beast.
(Roll i filmen: den ryska sångaren Alexander Lemtov – tävlingsbidrag: “Lion of Love“)
(Källor: eurovisionworld.com, wiwibloggs.com och wiwibloggs.com)

Schlagerpinglan: Även om det i nuläget verkar vara oklart när filmen har Netflix-premiär i Sverige så ser jag fram emot filmen med stor nyfikenhet. Jag måste erkänna att jag först var lite skepisk till tanken på att få ihop en fungerande film i ämnet utan att det blir överdrivet på fel sätt, men jag försöker att inte ha några förutfattade meningar utan hoppas bli positivt överraskad när/om jag ser filmen. 😀

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till ““Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga” – snart på Netflix”

 1. Adri

  Känner jag mig själv rätt kommer jag förmodligen kolla på denna filmen, även om magkänslan säger att denna filmen kommer vara väldigt förlöjligande.

  Jag gillar Will Ferrell, och han har ju själv sagt att han är ett stort fan av ESC. Men det känns som att det ändå kommer vara väldigt förlöjligande, för att connecta med amerikaner.

  Men jag kommer kolla 🙂 Jag är öppen för att överraskas!

  Och en önskan: snälla, låt inte Pierce Brosnan sjunga. Jag har sett ”Mamma Mia”-filmen och det räcker med vad han bjöd på där. Han kanske inte använder sin egna sångröst isf? 🙂

 2. Johanna

  Kommer inte se den här. Redan irriterad på att det är ISLAND och RYSSLAND som tävlar och tävlingen utspelar sig på typ sjuttiotalet när Ryssland inte ens existerade som land och ingen av de var med i tävlingen. Ryssen kommer garanterat vara utmålad som en bad guy (vilket är störigt, varför kunde inte typ Norrmannen varit en bad guy?) och det är en komedi med världens sämsta komiker i. Nej,, detta kommer bara driva med tävlingen jag älskar och den kommer störa mig så mycket att jag aldrig kommer komma över det så nej, det blir inget tittande på denna för mig.

 3. Schlagerpinglan

  @Johanna, Jag har liknande tankegångar men eftersom jag vet med mig att jag kommer att titta på filmen så fort jag får chansen så hoppas jag på en positiv överraskning. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se