ESC 2020 Den 16:e maj meddelade EBU att Eurovision Song Contest 2021 kommer att arrangeras i Rotterdam, Nederländerna och att det, precis som ESC 2020, är ett samarbete mellan NPO, NOS och AVROTROS samt att Rotterdam Ahoy fortfarande är aktuell som arena.

Beskedet gav naturligtvis upphov till ett flertal frågor och en del av dem ser ni här nedan med tillhörande svar från eurovision.tv:

Se även: “Frågor och svar ang. biljetter till Eurovision Song Contest 2021


The Eurovision Song Contest 2021 will take place in Rotterdam!
(1:12 – May 16, 2020 – eurovision.tv)

FAQ – Frequently Asked Questions / Vanliga frågor:

♥ Var kommer Eurovision Song Contest 2021 att hållas?
EBU och dess nederländska medlemmar NPO, NOS och AVROTROS planerar för att Eurovision Song Contest 2021 ska kunna hållas i Rotterdam, Nederländerna.
♥ När kommer tävlingen att hållas?
Evenemanget är planerat att hållas på våren 2021. Då även många internationella och nationella evememang är planerade till samma period så måste vi utvärdera den bästa tidpunkten att hålla Eurovision Song Contest. Vi hoppas kunna presentera datumet inom de närmaste veckorna. (Uppdaterat: se nedan)
♥ Vilka datum gäller för Eurovision Song Contest 2021?
Semifinal 1 – Jury show: måndag kväll 17:e maj 2021
Semifinal 1 – Family show: tisdag eftermiddag 18:e maj 2021
Semifinal 1 – Live show: tisdag kväll 18:e maj 2021

Semifinal 2 – Jury show: onsdag kväll 19:e maj 2021
Semifinal 2 – Family show: torsdag eftermiddag 20:e maj 2021
Semifinal 2 – Live show: torsdag kväll 20:e maj 2021

Final – Jury show: fredag kväll 21:a maj 2021
Final – Family show: lördag eftermiddag 22:a maj 2021
Final – Live show: lördag kväll 22:a maj 2021

♥ Var kommer tävlingen att arrangeras?
Förberedelser pågår för att 2021 års tävling ska kunna avgöras i Rotterdam Ahoy, Rotterdam, Nederländerna.
♥ Vem kommer att arrangera Eurovision Song Contest 2021?
Tävlingen kommer att arrangeras av de nederländska EBU-medlemmarna NPO, NOS och AVROTROS.
♥ Hur många länder kommer att delta i tävlingen?
Det är för närvarande för tidigt att säga. De närmaste månaderna kommer TV-bolag (som är EBU-medlemmar) att få anmäla sitt intresse. En fullständig lista över de deltagande länderna presenteras inte förrän hösten 2020. Enligt reglerna kan maximalt 44 TV-bolag delta i tävlingen.
♥ Varför kan årets låtar inte tävla 2021?
Eurovision Song Contests referensgrupp, som representerar alla deltagande TV-bolag, kom överens om att reglerna för ESC ska upprätthållas även inför 2021. Detta betyder att låtarna som tävlar 2021 inte får lov att vara utgivna före den 1:a september 2020, vilket gör 2020-bidragen ogiltiga.

Läs mer här: “Frågor och svar ang. Eurovision Song Contest 2020

♥ Hur kommer COVID-19 att påverka planerna för Eurovision Song Contest 2021?
Vi förstår att många är angelägna om att få veta hur den nuvarande COVID-19-krisen kommer att påverka Eurovision Song Contest 2021. Naturligtvis kommer deltagarnas, anställdas och besökares hälsa alltid prioriteras. EBU, tillsammans med sina nederländska medlemmar NPO, NOS och AVROTROS samt staden Rotterdam, kommer de kommande veckorna och månaderna att arbeta i nära sammarbete med de nederlänska hälsomyndigheterna för att kartlägga effekterna av COVID-19 på nästa års evenemang. Det är vår avsikt att se till att ESC 2021 kan äga rum under omständigheter som skyddar hälsan och säkerheten för alla som besöker evenemanget.
♥ Finns det en alternativ plan om tävlingen inte kan äga rum i Rotterdam p.g.a. COVID-19?
Det var med stort beklagande vi var tvugna att ställa in Eurovision Song Contest 2020. EBU och dess medlemmar är väl medvetna om att, i en ständigt föränderlig och utmanande miljö, det är svårt att planera för en komplicerad, global sänding med många internationella deltagare ett helt år i förväg. EBU kommer därför att arbeta med sina medlemmar och värd-TV-bolag för att säkerställa evenemangets kontinuitet i ett flertal olika scenarier.
♥ Skulle ni arrangera tävlingen utan publik?
Den nuvarande situationen i Europva kommer troligtvis att förbli oviss de kommande månaderna och i det här läget kan vi inte uttala oss om den slutliga oraniseringen för Eurovision Song Contest nästa år.
(Källa: eurovision.tv)

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Frågor och svar ang. Eurovision Song Contest 2021”

  1. Patrik

    Att inte Gibraltar,Grönland, Färöarna och deras public serviceföretag inte blir upptagna som medlemmar i EBU är under all kritik för dessa länder tillhör Europa och dessa 3 nya länder borde kunna inom snar framtid göra debut i ESC -tävling

  2. Schlagerpinglan

    @Patrik, Hur stora hinder det än finns i form av medlemskap och kostnader (och hur de ska kunna arrangera ESC vid en eventuell, framtida, vinst) så går naturligtvis att komma över om bara viljan finns. Frågan är var de största bromsklossarna sitter. Färöarna verkade tidigare vara intresserade av att delta men hur det ligger till just nu, och varför det inte händer något i frågan, är jag väldigt nyfiken på.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se