Schlagerpinglan: De senaste lördagarna kl. 21:00 har Eurovision-fans tittat på historiska ESC-finaler tillsammans via YouTube, delat med sig av sina kommentarerTwitter under #EurovisionAgain och röstat fram en ny vinnare, se mer info här.

Jag hoppade själv på tåget förra veckan då ESC 2020-nyheterna börjat avta och ESC 2021-säsongen inte riktigt tagit fart än. I kväll är det då dags för ytterligare en nostalgisk ESC-tillbakablick och tydligen så blir det denna gång Eurovision Song Contest 2018 som ska återupplevas. 😀

Eurovision Song Contest 2018:

#EurovisionAgain – Eurovision Song Contest 2018 – Grand Final – Full Show
(Jun 6, 2020 – eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Under kvällens show postar jag ett nytt inlägg med finalens resultatlista från 2018 med länkar till bidragen, precis som jag gjorde förra veckan med ESC 1991. Först ska jag dock (under showens gång) se om jag kan få fram en uppdaterad version av mina egna final-röster för 2018. 😀

Uppdaterat: Här är resultatet från lördagens omröstning:

#EurovisionAgain
(Grafik: #EurovisionAgain på Twitter)

Resultattavlan från 2018 hittar ni här: “Tillbakablick: Eurovision 2018 i Lissabon, Portugal

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


15 kommentarer till “Eurovision Again – 6:e juni 2020 – ESC 2018”

 1. Schlagerpinglan

  Efter att ha lyssnat på samtliga tävlingbidrag ytterligare en gång så har jag sammanställt min ESC 2018-topplista där man ser mina poäng för två år sedan inom parentes. Tydligen hade jag då även rankat Sveriges “Dance You Off“ men avstår denna gång då man inte får rösta på sitt eget land. 🙂

  12 p. (12 p.) – “Fuego“, Eleni Foureira (Cypern)
  10 p. (10 p.) – “We Got Love“, Jessica Mauboy (Australien)
  8 p. (5 p.) – “My Lucky Day“, DoReDoS (Moldavien)
  7 p. (8 p.) – “Higher Ground“, Rasmussen (Danmark)
  6 p. (3 p.) – “Mall“, Eugent Bushpepa (Albanien)
  5 p. (4 p.) – “Outlaw In ‘Em“, Waylon (Nederländerna)
  4 p. (7 p.) – “Under The Ladder“, MELOVIN (Ukraina)
  3 p. (1 p.) – “Viszlát nyár“, AWS (Ungern)
  2 p. (2 p.) – “La forza“, Elina Nechayeva (Estland)
  1 p. (6 p.) – “Non Mi Avete Fatto Niente“, Ermal Meta e Fabrizio Moro (Italien)

  11:a (16:e) – “Nobody But You“, Cesár Sampson (Österrike)
  12:a (12:a) – “Lie to me“, Mikolas Josef (Tjeckien)
  13:e (19:e) – “You Let Me Walk Alone“, Michael Schulte (Tyskland)
  14:e (11:a) – “Nova deca“, Sanja Ilić & Balkanika (Serbien)
  15:e (18:e) – “Hvala, ne!“, Lea Sirk (Slovenien)
  16:e (15:e) – “O Jardim“, Cláudia Pascoal (Portugal)
  17:e (14:e) – “Storm“, SuRie (Storbritannien)
  18:e (24:a) – “Together“, Ryan O’shaughnessy (Irland)
  19:e (17:e) – “Tu Canción“, Amaia y Alfred (Spanien)
  20:e (21:a) – “When We’re Old“, Ieva Zasimauskaitė (Litauen)
  21:a (20:e) – “Bones“, Equinox (Bulgarien)
  22:a (13:e) – “Mercy“, Madame Monsieur (Frankrike)
  23:a (22:a) – “Monsters“, Saara Aalto (Finland)
  24:a (25:a) – “That’s How You Write A Song“, Alexander Rybak (Norge)
  25:a (26:a) – “TOY“, Netta (Israel)

 2. Micke

  ESC 2018 Min ranking:

  TOPP 10

  1. “Non Mi Avete Fatto Niente“, Ermal Meta e Fabrizio Moro (Italien)
  2. “Mall“, Eugent Bushpepa (Albanien)
  3. “La forza“, Elina Nechayeva (Estland)
  4. “Nova deca“, Sanja Ilić & Balkanika (Serbien)
  5. “Viszlát nyár“, AWS (Ungern)
  6. “O Jardim“, Cláudia Pascoal (Portugal)
  7. “My Lucky Day“, DoReDoS (Moldavien)
  8. “Outlaw In ‘Em“, Waylon (Nederländerna) (Solklar etta i denna version)
  https://www.youtube.com/watch?v=kLL9IlQ_7OA
  9. “Mercy“, Madame Monsieur (Frankrike)
  10. “Higher Ground“, Rasmussen (Danmark)

  SÄMST

  24. “Monsters“, Saara Aalto (Finland)
  25. “Lie to me“, Mikolas Josef (Tjeckien)
  26. “Fuego“, Eleni Foureira (Cypern)

 3. Adri

  Stark final! Stark årgång öht!

  1. ”La Forza” – Estland
  2. ”When we’re old” – Litauen
  3. ”Mercy” – Frankrike
  4. ”Fuego” – Cypern
  5. ”Toy” – Israel
  6. ”Non mi avete fatto niente” – Italien
  7. ”Lie to me” – Tjeckien
  8. ”We got love” – Australien
  9. ”My lucky day” – Moldavien
  10. ”Nova deca” – Serbien

  24. ”Tu cancion” – Spanien
  25. ”You let me walk alone” – Tyskland
  26. ”That’s how you write a song” – Norge

 4. Schlagerpinglan

  @Micke, Såg din kommentar och justerade din lista därefter, blir lättare så och mindre risk för missförstånd…. även om jag föredrog den ursprungliga. 😛 Hoppas det var OK. 🙂

 5. Micke

  @Pinglan, helt ok. Rätt ska vara rät även om jag förstår varför du föredrog den andra 🙂 Tror väl knappast att vi kommer att gå ut och dansa nån gång till “Fuego” 🙂

 6. Adri

  Om vi går vidare från det sjuka i att Micke har två fantastiska låtar som botten 2 🙂 och fokuserar på nåt viktigare:

  Varför uppskattar ingen Litauen 2018??? Det är en av ytterst få Eurovisionlåtar som tagit sig in i min vanliga playlist. Riktigt bra låt. Den gör mig glad. Så konstigt att ingen annan verkar gilla den.

  Jag har själv svårt för sockersöta kärleksballader. Det blir lätt smörigt, ”för mycket” och jag kan ändå inte relatera – därför brukar de placera sig ganska långt ner (Spanien 2018 misslyckades för mig exempelvis). Men ”When we’re old” har ju nåt annat! Den fångar en! 🙂

  Även om jag gillar låtarna 2013, 2015 och 2016 också så var det först 2018 som Litauen blev någon att faktiskt räkna med enligt mig! 🙂

 7. Micke

  Adri….vi har redan snackat om Litauen mängder av gånger. Du brukar ha bra kom ihåg så du vet nog min åsikt. Den och två andra kämpar med Danmark om plats 10 🙂

 8. Schlagerpinglan

  @Adri, När jag såg Litauens bidrag igen så blev jag nästan lika rörd som när jag såg det 2018 och tycker helt klart att det var ett mycket starkt framträdande med mycket känslor. Låten i sig är jag däremot inte speciellt förtjust i utan tröttnar ganska snabbt… men det gjorde sig som sagt bra i själva tävlingen. 🙂

 9. Adri

  Micke: Nja det enda jag kommer ihåg är att du inte tyckte något om den. Ett mittenbidrag. Men har den växt sen dess så är det ju bra.

  Fel låt vann dock. Litauen är grym! Danmark ett viking-lajv.

 10. Micke

  @Adri, för mig finns det tre länder som mer än några andra står för dekadans de tre senaste åren. Cypern: tror du kan lista ut varför. En anledning hörs redan i de första tonerna i alla tre. Än värre är de två andra. Tjeckien som tre år i rad har haft kanonbidrag i sin uttagning men valt det sämsta alternativet av alla. I synnerhet 2019 då de verkligen hade en kanon i startfältet. Island: Har i mina ögon totalt tappat DET. Från min favvis i Norden, tillsammans med Finland, till detta…………….. där de varit de två sista åren

 11. Adri

  Micke: Jo det visste jag. Du är en väldigt speciell man. För alla de tre ser ju äntligen lite framgångar – något de alla saknar annars – och då är du inte nöjd 🙂

  Jag gillar alla dem! 🙂

 12. Micke

  @Adri, du har totalt missförstått en sak. Det är du som är väldigt speciell när det gäller musik 🙂

  Det värsta exemplet på det jag sa var Tjeckien 2019. En av de 3-4 bästa låtarna av allt det året ratades till förmån för en av de två sämsta låtarna av allt det året.

 13. Adri

  Micke: Men snälla nån. Jag är den normalaste personen du någonsin kommer interagera med. Tänk den mest mellanmjölkiga person du kan fantisera ihop? Det är jag. Nästan lite tråkig 😉 Så jag tar inte emot den kommentaren. Jag är fruktansvärt o-speciell.

  Förutom min klädstil. Där är jag inte en i mängden iaf. Ofta hattar, mycket färg, mycket mönster. Man ser mig i en folkmassa i alla fall.

  Moving on! Egenberöm luktar illa.

  Tjeckien 2019 var den låt förra året som tjänade mest på att spelas live. Inför livesändningarna var jag med dig. Hade den på plats 40. Men jag måste ändå säga att live så blev jag övertygad.

  Låten är fortfarande inte för mig, men där och då när det verkligen gällde så levererade ändå Lake Malawi 🙂 Därför kan jag inte gå emot den 11e plats de placerades på. Jag hade själv inte satt den där. Jag hade haft den någonstans 25-30 i nuläget (baserat på just liveversionen) men jag fattar varför den kom så högt! 🙂

  Ibland kan man verkligen se lockelsen, men inte ta del av den själv 🙂

 14. Nathalie

  Extremt trött på Cyperns bidrag vid det här laget men gillar fortfarande starkt: Moldavien, Serbien och Albanien.

 15. Engsla

  2018 var ett riktigt bra år för esc. Så pass bra att jag hade flera bidrag som jag hellre hade sett som vinnare. Eller så fanns det ingen låt jag riktigt älskade? Finns väl flera sätt att se på det hela 🙂

  “Bones“, Equinox – Bulgarien (live var den ju ett skämt, men jag gillar verkligen studioversionen)
  “Viszlát nyár“, AWS – Ungern
  “Mall“, Eugent Bushpepa – Albanien
  “Outlaw In ‘Em“, Waylon – Nederländerna
  “Non Mi Avete Fatto Niente“, Ermal Meta e Fabrizio Moro – Italien
  “Together“, Ryan O’shaughnessy – Irland
  “Hvala, ne!“, Lea Sirk – Slovenien
  “Nobody But You“, Cesár Sampson – Österrike
  “You Let Me Walk Alone“, Michael Schulte – Tyskland
  “When We’re Old“, Ieva Zasimauskaitė – Litauen

  Absolut sämst:
  “That’s How You Write A Song“, Alexander Rybak – Norge

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se