Serbien Enligt serbiska Blic kommer TV-bolaget RTS att internvälja sina ESC 2020-artister Hurricane att få representera Serbien i Eurovision Song Contest 2021. TV-bolaget har ännu inte kommenterat dessa uppgifter, som därför tills vidare får ses som enbart rykten.

Gruppen, bestående av Sanja Vučić, Ivana Nikolić och Ksenija Knežević, har själva meddelat att de inte förväntar sig att få något besked i frågan förrän september – oktober. (Källor: escxtra.com och wiwibloggs.com)

Serbiens ESC 2020- (och ESC 2021?-) artister:

Hurricane (här med ESC 2020-bidraget “Hasta La Vista“)

Schlagerpinglan: I wiwibloggs artikel så nämns det även att det är val till det serbiska parlamentet den 21:a juni och med det i tanke, samt den pågående corona-situationen, så är det inte konstigt om inte fokus ligger på nästa års ESC och att beskedet därmed kan dröja.

Hur som helst så är jag rejät kluven i frågan då jag å ena sidan tycker att Hurricane är en intressant grupp och jag därför inte har något emot att se dem i ESC 2021 utan tvärtom känner mig ganska förväntansfull av tanken.

Å andra sidan så har Beovizija utvecklats till en av mina favorit-uttagningar och jag hade saknat den enormt om den inte dyker upp 2021. Men, men… om det nu inte går / TV-bolaget inte känner sig motiverad att genomföra uttagningen så är det i alla fall glädjande att veta att det finns ett helt godtagbart alternativ. 😀

Mer om Serbiens förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Serbien i ESC 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Serbien 2021: Internväljer RTS Hurricane?”

  1. Adri

    Hurricane imponerade väl inte nämnvärt på mig i år med sin “Hasta La Vista”. Men det är gammalt nu. Blir det internvalda så kommer jag inte döma de i förväg – tvärtom så vore det ju jättebra om de kom med nåt som fick tyst på min skepsis! 🙂

    Med det sagt uppskattar jag ju Serbiens nationella uttagningar, så jag hoppas vi får mer av det! 🙂

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se