ESC 2020 OGAE Second Chance Contest 2020, en omröstning bland OGAE-fanklubbarna där de icke-vinnande bidragen från ESC-uttagningarna inför Eurovision Song Contest 2020 får sin andra chans, har börjat att presentera årets tävlingsbidrag.

Bidragen presenteras via facebook, en OGAE-klubb i taget och så här långt har nio bidrag presenterats, se nedan. Därefter kommer OGAE-klubbarna att rösta mellan den 1:a juli och 31:a augusti medan det slutliga resultatet presenteras den 30:e september.

Uppdaterat 2020-06-29: “Tävlingsbidragen i OGAE Second Chance Contest 2020

Sveriges bidrag i OGAE Second Chance Contest 2020:

Kingdom Come”, Anna Bergendahl

“OGAE Second Chance Contest 2020” – De 9 först avslöjade tävlingsbidragen:
Ukraina Ukraina Call for Love”, Khayat
(2:a i “Vidbir 2020”)
facebook
Australien Australien Rabbit Hole”, Jaguar Jonze
(6:a i “Eurovision – Australia Decides 2020”)
facebook
Litauen Litauen Make Me Human”, Moniqué
(2:a i “Pabandom iš naujo! 2020”)
facebook
Sverige Sverige Kingdom Come”, Anna Bergendahl
(3:a i “Melodifestivalen 2020”)
facebook
Slovenien Slovenien Man Like U”, Lina Kuduzović
(2:a i “EMA 2020”)
facebook
Kroatien Kroatien You Will Never Break My Heart“, Indira Levak
(3:a i “Dora 2020”)
facebook
Norge Norge One Last Time”, Rein Alexander
(5-10:e-plats i MGP 2020)
facebook
San Marino Rest of the World:
San Marino
Obsessed”, Senhit
(Senhits andra alternativ-låt)
facebook
Israel Israel Roots”, Eden Alene
(2:a i “The Next Song for Eurovision”)
facebook
(Källa: OGAE Second Chance Contest – Sammanställning: schlagerpinglan.se)

Schlagerpinglan: När jag sammanställde min topp-24-lista över de bästa bidragen i de nationella uttagningarna inför ESC 2020 så var det endast tre vinnare med på listan. Min förhoppning är därför att så många som möjligt av mina favoriter får en andra chans i denna omröstning. 🙂

Av de nio först presenterade Second Chance-bidragen så tycker jag att Sverige och Norge valde rätt bidrag medan de andra gärna hade fått välja följande:

Ukraina: “Savior”, Oleksandr Poriadynskyi
Australien: “Together“, Mitch Tambo
Litauen: “Playa”, Twosome
Slovenien: “Femme Fatale”, Imset
Kroatien: “Zidina”, Colonia
Israel: “Rakata”, Eden Alene
Rest of the World: Moldavien: “Moldoviţa”, Valentin Uzun si Irina Kovalsky

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


10 kommentarer till ““OGAE Second Chance Contest 2020”-bidragen avslöjas”

 1. Adri

  Med tanke på hur lite bry jag egentligen har om OGAE SECOND CHANCE så blev jag orimligt bitter över att ”vi” (detta land iaf) valde Anna Bergendahl som representant över Dotter.

  Inte ens i denna plan B-tävling låter vi Dotter glänsa! Suck…

  THIS IS WHY WE CAN’T HAVE NICE THINGS!

 2. Adri

  Ukraina, Australien och Litauen valde dock helt rätt! 🙂 Se och lär, svenska OGAE!

 3. Micke

  Tänk att Sverige två år i rad kan ha så bra bidrag (läs Anna Bergendahl) och helt enkelt missa det. Tycker det säger en hel del

 4. Adri

  Micke: Men snälla. Jag gillar Anna B lika mycket som the next guy men att jämföra henne med Dotter är som att jämföra en räkmacka från Grand Hotel med de där Abba-fiskbullarna man blev tvångsmatad med på dagis.

 5. Micke

  @Adri, du är bara för mycket 🙂 Om jag ska räkna upp en botten 5 av allt man kan slänga i sig så platsar både räkmacka och fiskbullar där. Du är härlig grabben 🙂 Det var ett väldigt dåligt betyg för både Anna och Dotter 🙂

 6. Adri

  Micke: Ok det där var det sjukaste jag någonsin läst. Vem gillar inte räkmackor? Så besviken på dig. Jag som trodde du kom från västkusten. Jag fick för mig det.

  Men ok. Jag tror ändå du fattar grejen. Något som görs färskt på ett högt ansett hotell håller högre kvalitet än något som görs på restprodukter och försluts i aluminiumburkar.

  Jaja. Jag gillar Anna och det är väl kul om det går bra i OGAE-tävlinge, även om det betyder noll i slutändan. Jag tror Dotter har haft det lite mer upptagna musik-halvåret jämfört med Bergendahl.

 7. Micke

  @Adri, nu gillar jag inte dessa grejer överhuvudtaget men ofta är det iofs så att om man får i sig något jädrigt ofta då lessnar man.

  Jag vet vilken planet du är på Adri så jag köper det du säger. Grejen är dock att vi ser inte på detta på samma sätt. Har många gånger förklarat att jag ser olika på ESC och min musik irl. Varken Annas eller Dotters musik är sån jag lyssnar på irl. Närmast är nog isf Dotters men ändå inte ens nära. Men detta är ESC och då tittar jag med ESC-ögon och då tycker jag riktigt bra om Annas musik och ganska bra om Dotters.

  Jag kan nog förklara detta i evighet för dig Adri utan att lyckas. Definitivt inte för att jag menar på att du är dum. Men detta är en känsla som finns i min kropp och min musiksmak. Den kan jag inte helt få dig att förstå. Det innebär inte heller att jag ser ned på musik i ESC. Definitivt inte jag älskar den här ballongen. Det är helheten som gör ESC

 8. Adri

  Micke: Jag har även förklarat för dig och jag letar inte nödvändigtvis ”IRL-bra” musik i bubblan. Det krävs något extra för att en låt här ska bli en del av mitt vanliga liv. Ingen i årets ESC klarar det exempelvis. Men jag älskar det ESC tar fram i vissa länder. Så som Albanien förra året eller Ukraina 2020. Men tro mig, exakt 0 gånger utanför bubblan har de spelats. Så vi är inte såååå drastiskt olika ändå, vill jag säga. Inte på samma planet men jag tror du vill separera oss mer än vad som behövs! 🙂

  Med det sagt. Kommer något som når upp till min vanliga ribba här så är jag inte ”för stolt” för att acceptera in den i min vanliga musik-sits. Jag visste mer eller mindre att Dotter skulle imponera på mig. Jag har ju varit vid hennes sida sen typ ingen visste vem det var. Jag hörde en låt henne av en slump i en podd och sen dess var jag fast, och har bara väntat på ett genombrott. Därför är jag väldigt tacksam över MF nu.

  Sen kanske du tycker Anna Bergendahl är lite underskattad. Men det krävs mycket för att vinna MF och trots att det inte räckte hela vägen så kom hon ändå trea. Och hon fick faktiskt flest 12:or av tittarna. Fyra av åtta tittargrupper gav henne maxpoäng. (Två tittargrupper nollade dock henne). 🙂 Så visst ser många av oss hennes musikaliska värde ändå!

  Att du tycker ”ganska bra” om Dotter är ändå en uppgradering från 2018 när hon var på tal då. Vet inte om du minns det. Men då var du inte lika positiv. Men det var ingen – förutom jag. Då kom hon 26a (av 28). Nu kom hon på silverplats av alla.

  I feb-mar skrev du att var osugen på att höra låtar från MF. Jag respekterade – och gör än – det, men du verkar ju ändå ha hört Dotters låt. Därför lägger jag in liveversionen från MF.

  https://m.youtube.com/watch?v=faIF5Ej_VHI

  Du behöver inte klicka. Men du har iaf hört låten så jag kastar inget helnytt på dig. Men jag är ju nyfiken på dina åsikter.

  För detta är ett så ovanligt fall av en låt som blir ännu bättre live. Jag har aldrig sett ett nummer som är så fulländat i ESC, let alone MF. Text, ljus, röst, låten i sig. Allt flyter ihop till en helhet som är så jävla bra.

  Klicka om du vill, gör du det inte så rasar inte min värld samman! 🙂

 9. Micke

  Adri….nu pratar jag ESC-bubblan och ingenting annat. Jag gillar Dotters bidrag 2020. Har hört den spelas många gånger nu o den växer. Jag håller dock Annas högre. I synnerhet när d gäller röst. Jag älskar kvinnor överhuvudtaget på alla plan så även i musik. Numero uno i det är mörka kvinnoröster o då kanske du kan greppa varför jag gillar Annas röst. Inget fel på Dotters röst men den kan inte mäta sig med Annas. Det som fattats lite i Annas arsenal har varit utstrålning. Det har blivit bättre men det går att slipa på. Om någon riktigt bra låtskrivare får tag i henne o trimmar utstrålningen då kan det bli riktigt, riktigt bra. Hoppas på det.

  Jag klickar på din länk när jag sitter lite bättre till

 10. Adri

  Micke: I see I see. Jag vill helst ha röster med karaktär. Där tycker jag både Anna och Dotter imponerar stort. De har inte röster som andra. Anna har sin mörka röst med ganska mycket vibrato (vilket dock hörs betydligt mer i ballader) och Dotter har som en ”irländsk ton” i sin röst, lite som The Cranberries-sångerskan.

  Ingen aning om det ens är ett irländskt band, men låter som det i alla fall.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se