Slovakien Efter att Slovakien placerat sig sist i en av semifinalerna i Eurovision Song Contest 2012drog de sig ur tävlingen och allt sedan dess så har ekonomiska orsaker och ointresse hos allmänheten används som förklaring till att landet ännu inte återvänt.

Den tjeckiska ESC-sidan eurocontest.cz har tagit kontakt med TV-bolaget RTVS för att få veta om de planerar en slovakisk comeback i ESC 2021. Slavomíra Kubíčková, chefen för internationellt samarbete, gav inte ett definitivt nej på frågan men antydde att det var osannolikt. (Källa: escxtra.com)

Slovakien senaste ESC-bidrag:

Don’t Close Your Eyes“, Max Jason Mai (ESC 2012: 18:e-plats i semi 2)

Schlagerpinglan: Slovakien har inte lyckats ta sig vidare till final en enda gång på sina sju ESC-försök, så det är kanske inte så konstigt att det inte finns något större intresse för tävlingen i landet just för tillfället. Det ökade intresset lär dock inte uppstå ur tomma intet utan för det krävs nog ett storstilat deltagande, som i sin tur även kan ge bra PR för slovakiskt musikliv och kanske även i slutändan visa sig vara en bra investering.

Tjeckien lyckades ju med en strålande comeback där de nu har tre finalplatser på fem försök efter sin paus från tävlingen, så det finns väl egentligen inget som tyder på att det skulle gå mycket sämre för Slovakien. Jag håller i alla fall tummarna för att de vågar sig tillbaka till tävlingen inom några år. 😀

Se samlingssidan här: “Slovakien i Eurovision Song Contest

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Eurovision 2021: Osannolikt att Slovakien deltar”

 1. Micke

  MELODIFESTIVALEN VINNARE!

  TOPP 3:

  1. “Den vilda”, One more time – 1996
  2. “The Worrying Kind”, – 2007
  3. “Euphoria”, Loreen – 2012

  BOTTEN 3:

  57. “Dance you off”, Benjamin Ingrosso – 2018
  58. “You”, Robin Stjernberg – 2013
  59. “I can´t go on”, Robin Bengtsson – 2017

  ———————————————————–

  EUROVISION SONG CONTEST WINNER:

  TOPP 3:

  1. “Molitva”, Marija Šerifović – Serbien – 2007
  2. “Love shine a light”, Katrina and the waves – Storbritannien – 1997
  3. “Un banc, un arbre, une rue”, Séverine – Monaco – 1971

  BOTTEN 3:

  64. “I wanna”, Marie N – Lettland – 2001
  65. “J’aime la vie”, Sandra Kim – Belgien – 1986
  66. “Everybody”, Tanel Padar, Dave Benton och 2XL – Estland – 2001

 2. Adri

  Slovakiens medverkan i tävlingen är än så länge lika meningslös som sötlakrits (jag ska get back on track, men seriöst, lägg ner sötlakrits. Ingen gillar sötlakrits. Människor som gillar lakrits vill ju ha saltlakrits, och människor som inte gillar lakrits vill ju inte ha söt heller).

  Anyways. Slovakien bör verkligen kunna bättre än de visat hittills. ”Horehronie” 2010 var riktigt bra – även om kvinnan i vitt bidrog till låtens död. Låtarna 2011, 2009 och 1998 var väl ok. Men annars? Nja. Inget väcks direkt i mig.

  Men likväl välkomnar jag tillbaka Slovakien. Som su säger Pinglan så visade Tjeckien att de visste bättre än sin lilla skam-period 2007-2009.

 3. Micke

  Slovakien har haft två riktigt bra bidrag – i studioversion. ”Horehronie” 2010 var riktigt, riktigt bra men inte alls lika bra live. En av de största orsakerna var “kvinnan i vitt” som är bäst av allt i studioversion men en fullständig katastrof live.

  “Don’t Close Your Eyes“ 2012 stod för ett ännu större fall live. Riktigt bra i studioversion men vad som hände live funderar de lärde över än idag. Sicket ras

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se