Frankrike Efter att TV-bolaget France Télévisions gått ut med inledande information om den nya nationella final som ska utse Frankrikes bidrag i Eurovision Song Contest 20201, samt börjat att ta emot bidrag till den, så har nu ytterligare detaljer avslöjats.

Det har t.ex. bekräftats att showen fått namnet “Eurovision France, c’est vous qui décidez” (Eurovision Frankrike, det är du som bestämmer), vilket är i stil med de uttagningar som genomförts i Storbritannien och Australien. Klart är även att Stéphane Bern, en fransk-luxemburgsk programledare, kommer att leda den nya showen. (Källor: ozap.com och wiwibloggs.com)

Ett av Frankrikes ESC-bidrag som valts ut genom en nationell uttagning:

Moustache“, TWIN TWIN (vinnare av den nationella finalen 2014)

Schlagerpinglan: I takt med att allt fler rykten övergår till att bli bekräftade uppgifter så börjar ESC 2021-säsongen att kännas allt mer verklig. Än vet vi ju inte hur situationen kommer att se ut när det väl blir dags för de nationella uttagningarna, men steg ett för att kunna genomföra något är ju förberedelser och det verkar ju många länder ha kommit igång med. 😀

Bekräftade nationella uttagningar inför ESC 2021:
Danmark Danmark: “Dansk Melodi Grand Prix 2021”
Estland Estland: “Eesti Laul 2021”
Finland Finland: “UMK 2021”
Frankrike Frankrike: “Eurovision France, c’est vous qui décidez”
Kroatien Kroatien: “Dora 2021”
Litauen Litauen: “Pabandom Iš Naujo 2021”
Norge Norge: “Melodi Grand Prix 2021”
Sverige Sverige: “Melodifestivalen 2021”
Övriga festivaler – ännu ej bekräftade som ESC-uttagningar
Albanien Albanien: “Festivali i Këngës 59”
italien Italien: “San Remo-festivalen 2021” (Sanremo 2021)
(Klicka på flaggorna för mer information om uttagningarna.)

Mer om Frankrikes förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Frankrike i ESC 2021

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se