IsraelDen 22:a mars bekräftade TV-bolaget KAN att de internvalt sin ESC 2020-artist Eden Alene att få representera Israel i Eurovision Song Contest 2021 och nu har de även avslöjat hur tävlingsbidraget ska utses, se nedan.

Uppdaterat 20-11-08:Låtuttagnings-formatet förändras

Israels internvalda ESC 2021-artist:

Eden Alene (här med sitt ESC 2020-bidrag “Feker Libi“)

Israels nationella ESC 2021-uttagning i korthet:

Låtinskick: TV-bolaget IPBC (Kan) bjuder in låtskrivare att skicka in sina förslag på bidrag till den internvalda sångerskan Eden Alene (som var utvald att representera Israel i den inställda ESC 2020).
Online-presentation: De 16 bästa låtarna utses av en kommitte och presenteras online. Därifrån går 8 låtar vidare till de livesända showerna. Fyra av bidragen utses av en kommitte och de resterande fyra av tittarna.
Semifinaler: I de inledande två semifinalerna, som kommer att vara ungefär en timme långa och innehåller vars fyra låtar, framförs bidragen (förmodligen) av olika artister. Från varje semifinal går sedan två bidrag vidare till finalen.
Finalen: I finalen framför internvalda Eden Alene samtliga fyra finalbidrag. Den låt som vinner blir Israels bidrag i ESC 2021 i Rotterdam.
(Källa: eurovisionworld.com)

Schlagerpinglan: Hmm… detta var en ganska intressant lösning på problemet att det kan bli lite enformigt att se en och samma artist framföra samtliga bidrag i en lång uttagning. Visst finns det nackdelar, då en låt som Eden hade kunnat glänsa med riskerar att åka ut om en annan artist inte gör den rättvisa , men det är kanske en risk man kan ta. Alla är ju förhoppningsvis medvetna om att det är en låt till Eden som ska väljas ut. 🙂

Mer om Israels förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Israel i ESC 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Israel 2021: Nationell uttagning utser Edens bidrag”

  1. Mr A

    Nytt Rekord:

    https://youtu.be/kTAd7z9-Y3A

  2. Schlagerpinglan

    @Mr A, Jag tackar så mycket. Det har varit några hektiska dagar men goda nyheter har jag alltid tid för. 😀

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se