KazakstanEBU har i ett uttalande till ESCXTRA.com avslöjat att Kazakstan inte kommer att få någon inbjudan till Eurovision Song Contest 2021 som läget är nu.

Kazakstans TV-bolag Khabar Agency har tidigare tävlat i Eurovision-evenemang då de fått inbjudan från EBU att delta i Junior Eurovision Song Contest 2018-2020. Bästa resultat fick de 2019 då Yerzhan Maxim kom tvåa med “Armanyńnan Qalma“, se nedan.

Det är m.a.o. möjligt för associerade EBU-medlemmar, som Khabar Agency är, att delta i ESC men då krävs det en speciell inbjudan, något som endast Australien fått så här långt. (Källa:escxtra.com)

Kazakstans bidrag i Junior Eurovision Song Contest 2019:

Armanyńnan Qalma“, Yerzhan Maxim (2:a av 19 i JESC 2019)

Schlagerpinglan: Personligen är jag fortfarande lite kluven i den här frågan. Å ena sidan är det skojigt med nya länder, även om jag föredrar länder som inte behöver förlita sig på någon speciell inbjudan. (Australien är dock ett specialfall med tanke på deras historia och kanske kan Kazakstan, med sitt JESC-deltagande, en dag hamna i samma situation.)

Å andra sidan så närmar vi oss nog maxgränsen för antal deltagarländer i ESC, men som jag skrivit tidigare: ett bidrag mer eller mindre kan man nog hitta plats för. 😀

Mer om Kazakstan-frågan hittar ni här: “Dags för debut för Kazakstan?

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se