IrlandTV-bolaget RTÉ har bekräftat att Irland kommer att delta i Eurovision Song Contest 2021 men hur artisten och bidraget ska utses har de ännu ej avslöjat. Enligt landets ESC 2020-artist Lesley Roy så är det mycket möjligt att hon blir internvald men då gäller det att hon kan presentera den rätta låten.

Via Twitter har Lesley hintat om att hon arbetat med låtskrivare som svenska Erik Dahlqvist (som var med och skrev Dotters MF 2020-bidrag“Bulletproof”), norska JOWST (som kom 10:a i ESC 2017 med “Grab The Moment”) och finska Lasse Piirainen (ena halvan av Norma John som 2017 kom 12:a i första ESC-semifinalen med “Blackbird”). Om något av dessa samarbeten leder till att Lesley får ESC 2021-biljett får tiden utvisa. (Källor: escxtra.com och wiwibloggs.com)

Irlands bidrag i Eurovision Song Contest 2020:

Story Of My Life“, Lesley Roy

Schlagerpinglan: RTÉ har fortfarande inte uttalat sig om hur de tänker utse sin artist/bidrag men jag hoppas att det stämmer att de håller dörren öppen för Lesley i fall hon lyckas presentera en lämplig låt. Ett ganska rimligt tillvägagångssätt, tycker jag själv, och hoppas att det ger önskat resultat. 😀

Mer om Irlands förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Irland i ESC 2021

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se