Estland Som det tidigare meddelats så är TV-bolaget ERR i full gång med att ta emot bidrag till Eesti Laul 2021, den nationella uttagning som kommer att välja ut Estlands bidrag i Eurovision Song Contest 2021, dit 2020-vinnaren Uku Suviste har fått ett semifinals-wildcard.

Uku har rapporterats vara i full gång med att spela in sitt Eesti Laul-bidrag med “The Dream Team“, bestående av bl.a. Dimitris Kontopoulos, Sharon Vaughn och Fokas Evangelinos (som förväntas ha hand om Ukus framträdande i Rotterdam om han når så långt). Tilläggas bör att teamet även stod bakom hans 2020-vinnare “What Love Is“, se nedan.

Enligt eurovisionfun.com är Ukus nya ESC-försök en radiovänlig, medeltempo-låt om sociala problem, men det återstår så klart att se. (Källor: eurovisionfun.com och wiwibloggs.com)

Uppdaterat 2020-11-13:Uku Suviste utnyttjade inte sitt wildcard

Estlands ESC 2020-representant – får Eesti Laul 2021-wildcard:

What Love Is“, Uku Suviste (vinnaren av Eesti Laul 2020)

Schlagerpinglan: Även om det börjar dyka upp en hel del information om de olika länderna och enskilda artisters förberedelser inför den nya ESC-säsongen så är det mest en enda lång väntan för oss andra.

När det gäller Eesti Laul 2021 så behöver vi däremot inte vänta så länge då startlistan förväntas presenteras senast den 12:e november och låtarna spelas upp senast den 5:e december. Vi lär m.a.o. redan innan årskiftet få svar på hur Ukus nya ESC-bidrag låter samt en hint om han har någon chans att nå Rotterdam 2021.

Ena halvan av mig hoppas att Uku ställer upp med ett hela-paketet-bidrag så att det aldrig är någon tvekan om att han är den självklara vinnaren, andra halvan hoppas på en spännande Eesti Laul-säsong med ett flertal starka kandidater. 😀

Mer om Estlands förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Estland i ESC 2021“.

Relaterad information: Observera att det i dag, den 30:e september, är sista dagen att skicka in bidrag till ESC-uttagningarna i Frankrike och Slovenien. Fler länder som tar emot bidrag till sina nationella uttagningar och internval just nu hittar ni här: “Skicka in bidrag till Eurovision Song Contest 2021

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se