Schemat för Melodifestivalen 2021

2020-10-05 (måndag)

sverige Efter att ett flertal ryten florerat så har då äntligen SVT tagit bladet från munnen och avslöjat vad som gäller inför Melodifestivalen 2021: Turnén är inställd och samtliga shower sänds från Stockholm utan publik, se schemat nedan.

Schemat för Melodifestivalen 2021:

Deltävling 1: lördag 6/2 Stockholm
Deltävling 2: lördag 13/2 Stockholm
Deltävling 3: lördag 20/2 Stockholm
Deltävling 4: lördag 27/2 Stockholm
Andra Chansen: lördag 6/3 Stockholm
Finalen: lördag 13/3 Stockholm

Sveriges utvalda bidrag till (inställda) Eurovision Song Contest 2020

Move“, The Mamas

Ett av Aftonbladets rykten som däremot inte stämde, och som escxtra.com var snabba med att säga emot, var vem som är aktuell som programledare för Melodifestivalen 2021. Vi vet fortfarande inte vilka det blir som får de ärofyllda uppdragen, bara att det inte blir David Sundin.

Varifrån de sex showerna kommer att sändas har inte heller det avslöjats, även om projektledaren Anette Helenius hintat om att Annexet intill Globen skulle kunna vara ett alternativ. (Källa: svt.se)

Schlagerpinglan: En av de artister som kommer att tävla i MF 2021 känner vi redan till, Julia Alfrida, en av deltagarna i P4 Nästa 2020. Vilka de andra 27 blir återstår att se. 2 747 bidrag inkom när SVT sökte efter lämpliga bidrag och 14 av de 28 bidragen lär vara utvalda.

Vilka de (och de 14 som SVT själva väljer ut) är ska bli väldigt intressant att få ta del av när det väl händer… om ett flertal månader. Den som väntar på något gott… jada, jada, jada. 😀

Som vanligt så avslutar jag schema-inlägget med en tillbakablick på alla städer som agerat värdar sedan Melodifestivalen började resa runt i landet 2002:

Alla Melodifestivals-turnéerna genom tiderna:
Deltävling 1: Deltävling 2: Deltävling 3: Deltävling 4: Andra Chansen: Finalen:
2020 Linköping Göteborg Luleå Malmö Eskilstuna Stockholm
2019 Göteborg Malmö Leksand Lidköping Nyköping Stockholm
2018 Karlstad Göteborg Malmö Örnsköldsvik Kristianstad Stockholm
2017 Göteborg Malmö Växjö Skellefteå Linköping Stockholm
2016 Göteborg Malmö Norrköping Gävle Halmstad Stockholm
2015 Göteborg Malmö Östersund Örebro Helsingborg Stockholm
2014 Malmö Linköping Göteborg Örnsköldsvik Lidköping Stockholm
2013 Karlskrona Göteborg Skellefteå Malmö Karlstad Stockholm
2012 Växjö Göteborg Leksand Malmö Nyköping Stockholm
2011 Luleå Göteborg Linköping Malmö Sundsvall Stockholm
2010 Örnsköldsvik Sandviken Göteborg Malmö Örebro Stockholm
2009 Göteborg Skellefteå Leksand Malmö Norrköping Stockholm
2008 Göteborg Västerås Linköping Karlskrona Kiruna Stockholm
2007 Jönköping Göteborg Örnsköldsvik Gävle Nyköping Stockholm
2006 Leksand Karlstad Karlskrona Göteborg Stockholm Stockholm
2005 Göteborg Linköping Skellefteå Växjö Stockholm Stockholm
2004 Karlstad Göteborg Umeå Malmö Stockholm Stockholm
2003 Jönköping Göteborg Luleå Sundsvall Stockholm Stockholm
2002 Växjö Norrköping Sundsvall Falun Stockholm Stockholm
(Sammanställning av schlagerpinglan.se)

Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Sverige i ESC 2021“.

Relaterad information: Fler länder som tar emot bidrag / artistansökningar till sina ESC 2021-val just nu hittar ni här: “Skicka in bidrag till Eurovision Song Contest 2021“. Se även de övriga “Eurovision Song Contest 2021“-ländernas planer inför den nya säsongen.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Schemat för Melodifestivalen 2021”

 1. Mr A

  Nytt Format 2022, lät spännande.

 2. Schlagerpinglan

  @Mr A, Jag såg något om det på DN men kunde inte läsa artikeln, vet bara att de planerar att utöka inkvoteringen av kvinnliga låtskrivare (vilket jag har väldig svala känslor inför) men nya idéer är ju i regel aldrig fel. 😀

 3. Mr A

  Det var inget som var klart mer än att det finns en diskussion om hur mf ska förändras för att hålla relevans i framtiden. Tex var det en diskussion om att man kanske tightar till med färre delfinaler. Det som var klart var att det blir en ny form från 2022 och att en del förändringar kommer märkas redan kommande mf, exakt vad framgick ej . Mer än så sade hon inte sa hon som blev intervjuad.

 4. Mr+A

  Det var detta jag hörde nåt rykte om, hon sa inget om kvinnliga låtskrivare men det kan ju vara det hon syftar på med att det kommer märkas förändringar redan nu.

 5. Nisse i Hökarängen

  Vad skönt. För en gångs skull slipper vi se en massa ballongviftande och medhavda plakat med artisternas namn på. Dessutom måste det ju vara bra för miljön att slippa behöva åka runt över hela landet. Man kan ju undra om SVT någonsin har tänkt på hur mycket utsläpp transporterna med all rekvisita har bidragit med under åren. Men det är förstås en annan historia.

 6. Schlagerpinglan

  @Mr A, Ah.. missade intervjun så tackar. Exakt vad som förändras framkommer väl efterhand. Bara bra om de inte låser sig vid för mycket redan nu utan är lite flexibla och väljer de bästa lösningarna och inte bara förändringar för förändringarnas skull.

  @Nisse i Hökarängen, Med tanke på hur glada de ser ut där de sitter i publiken så unnar jag dem gärna det nöjet, även om jag själv njuter av festivalen på annat sätt. Så länge den kan engagera en storpublik är jag nöjd. 😀

  Vad gäller miljötänket så är det ju helt klart en fördel att ha allt på samma plats… men samtidigt kan man ju inte stänga ner allt. En knepig fråga.

 7. Nisse i Hökarängen

  Sen kan det till råga på allt vara skönt att också få slippa alla dessa totalt meningslösa och ytliga reportage från alla efterfester som brukar äga rum efter varje deltävling. Allt billigt skvaller som vem som stöter på vem, d.v.s sånt som knappast intresserar någon utomstående som inte jobbar på Aftonbladet och Expressen.

 8. Schlagerpinglan

  @Nisse i Hökarängen, Jag tror nog att du hoppas på för mycket här. 😀 Melodifestivalen är högsäsong för skvallerpressen (som man lyckligtvis kan välja bort om man vill) så de får säkert fram sina smaskiga artiklar oavsett Mello-format. 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se