BosnienTV-bolaget BHRT har meddelat att Bosnien och Hercegovina inte kommer att delta i Eurovision Song Contest 2021. Som tidigare, då det bl.a. rapporterats om stora skulder till EBU med påföljande sanktioner, så är det de ekonomiska svårigheterna som ligger till grund för beslutet. (Källa: esctoday.com)

Snabbfakta:
Bosnien och Hercegovinas deltagande i Eurovision Song Contest:

debutår: 1993 – deltagit 19 gånger – vunnit 0 gånger

Bosnien och Hercegovinas bäst placerade ESC-bidrag:

Lejla“, Hari Mata Hari (3:a i ESC 2006)

Schlagerpinglan: Inte helt oväntat så hamnar även Bosnien och Hercegovina bland de länder som preliminärt uppgivit att de inte har några planer att delta i ESC 2021. Så här långt har även Andorra, Luxemburg, Slovakien och Monaco lämnat negativa comeback-besked men som vanligt så kan allt hända fram tills det att EBU avslöjar den slutliga deltagarlistan.

Se “Bosnien och Hercegovina i Eurovision Song Contest” för landets samtliga bidrag.

Relaterad information: I nuläget har både esctoday.com och wikipedia 37 länder på sina listor över preliminärt bekräftade ESC 2021-länder. De ESC 2020-länder som fortfarande inte givit något 2021-besked är Polen, Portugal, Storbritannien och Vitryssland. Läs mer här: “Eurovision Song Contest 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Bosnien och Hercegovina planerar ej ESC 2021-deltagande!”

  1. Adri

    Vitryssland har ju lite annat på sitt bord just nu, så deras fördröjning fattar jag. Men Polen, Portugal och Storbritannien får komma till skott nu tycker jag! 😀

  2. Schlagerpinglan

    @Adri, Polen har väl JESC nu i november att ta hand om så även där kan jag ha viss förståelse för att de drar ut på beskedet. Vad Portugal och Storbritannien väntar på skulle jag dock gärna vilja veta. 🙂

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se