Montenegro Enligt esctoday.com har TV-bolaget RTCG avslöjat att Montenegro, som avstod deltagande i ESC 2020, inte heller kommer att delta i Eurovision Song Contest 2021.

Deadline för TV-bolag att dra tillbaka sin preliminära anmälan utan att riskera straffavgifter var den 10:e oktober och så här långt har 37 länder givit officiella, positiva besked. Vilka länder som verkligen finns med på EBU:s lista lär visa sig när väl listan presenteras. (Källa: esctoday.com)

Montenegros mest framgångsrika bidrag i ESC:

Adio“, Knez (13:e i ESC-finalen 2015)

Schlagerpinglan: Efter RTCG:s Bojana Jokićs tweet om att Montenegro inte kommer att behöva skämmas i ESC 2021 så protesterade många från den lokala musikindustrin och vädjade till TV-bolaget att låta landet delta… men tydligen fick de inget gehör.

Själv tycker jag att det är väldigt synd att TV-bolaget inte vill/kan låta Montenegro delta i ESC men kanske kan en kortare paus få dem att göra en storstilad comeback. Det har ju hänt förr i tävlingens historia. 😀

Se “Montenegro i Eurovision Song Contest” för landets samtliga bidrag.

Relaterad information: Så här långt har esctoday.com 37 länder på sin lista över preliminärt bekräftade ESC 2021-länder medan wikipedia (som även listar Polen som klar) 38 länder på sin lista. Läs mer här: “Eurovision Song Contest 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se