Kroatien I mars 2020 bekräftade TV-bolaget HRT att Kroatien kommer att delta i Eurovision Song Contest 2021 och i juni avslöjade de att deras ESC 2020-artist Damir Kedžo inte kommer att internväljas utan det blir den nationella uttagningen Dora som utser landets ESC 2021-representant.

I dag, den 13:e oktober, framkom ytterligare en detalj i Kroatiens ESC 2021-förberedelser då TV-bolaget bekräftade att Dora-finalen kommer att avgöras den 13:e februari. Den 26:e oktober, då även tävlingens regler förväntas att presenteras, kommer HRT att börja ta emot bidrag till uttagningen. (Källor: HRT och eurovoix.com)

Uppdaterat 2020-10-26:
HRT:s hemsida kan man nu hitta både regelverket och anmälningsformuläret för Dora 2021. Deadline för intresserade att skicka in sina bidrag är satt till den 10:e december.

Kroatiens bidrag i Eurovision Song Contest 2020:

Divlji Vjetre“, Damir Kedžo (Dora 2020-vinnaren)

Schlagerpinglan: Jag fortsätter att hoppas på att Damir Kedžo, som visat intresse för Dora 2021, lyckas få ihop ytterligare en Dora-vinnare så att han trots allt får lov att representera sitt land i Rotterdam. 😀

Mer om Kroatiens förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Kroatien i ESC 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se