ESC2021 Schlagerpinglan: Den 10:e oktober passerades deadline då TV-bolagen kan dra sig ur Eurovision Song Contest 2021 utan att riskera några straffavgifter, vilket bör betyda att EBU redan nu har en ganska klar bild av vilka länder som kommer till start i Rotterdam 2021.

Alla länder har däremot inte gjort några officiella uttalanden om sina ESC-planer och i vissa fall vet vi inte ens om de planerar att delta eller ej. Wiwibloggs har gjort en genomgång av de länder vi vet minst om så här långt och den ser ni återgiven här nedan:

Uppdaterat 2020-10-26:41 länder deltar i Eurovision Song Contest 2021

Eurovision Song Contest 2021 – Länder vi väntar mer info från:

Länder som ännu ej bekräftat deltagande:
Storbritannien Storbritannien
TV-bolaget BBC har ännu ej uttalat sig om Storbritanniens eventuella deltagande i Rotterdam. Vanligtvis brukar de ha bekräftat sitt deltagande vid det här laget men denna säsong är det annorlunda. Den populära TV-showen “Strictly Come Dancing” startade en månad senare än vanligt vilket betyder att BBC:s PR-team för närvarande är upptagna med att göra reklam för den showen och därmed kanske inte har tid att fokusera på ESC just nu.
Vitryssland Vitryssland
TV-bolaget BTRC är för närvarande fullt sysselsatta med deras bidrag i Junior Eurovision 2020 men har inte uttalat sig om Vitryssland kommer att delta i ESC 2021 eller ej. P.g.a. den politiska oron i landet har TV-bolaget genofört en del personalbyten och så här långt endast bekräftat att de inte kommer att internvälja ESC 2020-representanterna VAL.
Länder som ännu ej avslöjat så mycket:
Armenien Armenien
TV-bolaget AMPTV bekräftade i september att Armenien planerar att delta i ESC 2021. De har än så länge inte avslöjat hur de kommer att välja ut sin representant. Förra året arrangerade de den nationella uttagningen Depi Evratesil men de senaste åren har Armenien även använt sig av internval för att göra sitt val. Det är emellertid inte ovanligt att inte ha hört något vid den här tidpunkten, förra året började de inte ta emot bidrag till Depi Evratesil 2020 förrän i november.
Danmark Danmark
I april gjorde TV-bolaget DR uttalanden om sin nationella uttagning Dansk Melodi Grand Prix 2021. Vid den tidpunkten sa de att de inte skulle börja planera för uttagningen förrän coronakrisen är över, vilket utan tvekan ligger långt i framtiden. Hittills har inga nya detaljer om DMGP 2021 lämnats av DR. Förra året släpptes DMGP-infon i början av oktober medan bidrag togs emot tills början av november.
Irland Irland
I mars sa landets ESC-delegationschef att “RTÉ ser fram emot att fortsätta Eurovision-samarbetet med EBU och våra kollegor i hela Europa samt tävlingen 2021.” RTÉ har däremot inte direkt bekräftat att Irland tänker delta i ESC 2021. I maj sa landets 2020-artist Lesley Roy att hon blivit preliminär-vald av TV-bolaget, men bara om hon kan presentera ett lämpligt bidrag.
Litauen Litauen
I slutet av mars meddelade TV-bolaget LRT att Litauen återigen kommer att arrangera sin nationella uttagning Pabandom iš naujo samt att 2020-vinnarna THE ROOP får ett wildcard till finalen. Så här långt så har inga detaljer ang. 2021-uttagningen presenteras och THE ROOP har inte heller avslöjat om de kommer att delta. Förra säsongen tog TV-bolaget emot bidrag mellan slutet av september och början av december.
Nordmakedonien Nordmakedonien
I september bekräftade TV-bolaget MKRTV att Nordmakedonien tänker att delta i ESC 2021. TV-bolaget har ännu inte avslöjat några detaljer om hur de tänker utse sin artist men sedan 2016 har landet uteslutande använt sig utav interna val.
Polen Polen
När den nya TV-säsongen presenterades så bekräftade TV-bolaget TVP att Polen kommer att delta i ESC 2021. TV-bolaget har ännu ej avslöjat hur de kommer att välja ut sin artist. Inte heller har de sagt något om deras ESC 2020-artist Alicja Szemplińska blir internvald. TVP är för tillfället upptagna med att stå värd för Junior Eurovision 2020. Förra säsongen avslöjade Polen inte sina planer för den nationella uttagningen Szansa na Sukces förrän i januari.
Ryssland Ryssland
TV-bolaget Channel One, ett av de två TV-bolag som har hand om Rysslands ESC-deltagandet, har bekräftat att de återigen kommer att ansvara för Rysslands ESC-bidrag. Det har inte avlöjats hur bidraget ska väljas ut, men sedan 2013 har Ryssland gjort sina val internt.
Serbien Serbien
I augusti bekräftade TV-bolaget RTS att Serbien kommer att delta i ESC 2021. Det har ännu ej avslöjats om de kommer att arrangera sin nationella uttagning Beovizija eller göra ett internt val. Rapporter från lokala media, att landets 2020-artister Hurricane kommer att representera Serbien i ESC 2021, har tidigare tillbakavisats av bandets medlemmar. En talesman för gruppen meddelade i juni att de inte fått någon officiell information från RTS men förväntar sig det i september eller oktober.
(Källa: wiwibloggs.com)

Schlagerpinglan: Wiwibloggs sammanställning avslutades med att betona att “inga nyheter” inte nödvändigtvis är ett tecken på dåliga nyheter utan att mer info från TV-bolagen är att väntas de närmaste veckorna. 🙂

Tidigare i dag kom ett meddelande från den officiella ESC-sidans Twitterkonto som löd “Who wants to hear some big #ESC2021 news today?” – vilket tyder på att informationen är på gång. 😀

Mycket riktigt, innan jag hunnit få ut detta inlägg så kom nyheten: “41 länder deltar i Eurovision Song Contest 2021“, vilket jag får återkomma till senare. 😀

Uppdaterat 2020-10-26:41 länder deltar i Eurovision Song Contest 2021

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Eurovision 2021: 10 länder vi väntar besked från”

  1. Adri

    Jag skulle bli lite sorgsen om Storbritannien hoppar av. Inte för att de är bäst i tävlingen. De är ju snarare ett ståemde skämt hur kassa de är. Men de har väl aldrig hoppat av? Vore trist om de bara gav upp.

  2. Schlagerpinglan

    @Adri, Jag kan bara hålla med. Storbritannien är inte något favoritland för mig i ESC men tävlingen vore inte densamma utan dem. Sedan debuten 1957 har de deltagit varje år förutom 1958 (varför de stod över just det året verkar dock vara oklart) så intresset finns ju där. 😀

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se