PolenTV-bolaget TVP har tidigare sagt att de inte kommer att ge någon ESC-2021-information förrän de avklarat Junior Eurovision Song Contest 2020, som avgörs den 29:e november i Warszawa.

De har dock redan, när den nya TV-säsongen presenterades, bekräftat att Polen kommer att delta i Eurovision Song Contest 2021. (Källor: eurowizja.org och wiwibloggs.com)

Polens ESC 2020-bidrag:

Empires“, Alicja

Schlagerpinglan: 2020 valde Polen ut sitt bidrag genom talangtävlingen “Szansa na Sukces” där till slut Alicja Szemplińska vann med låten “Empires“, delvis skriven av historiska Laurell Barker. Alicja har sedan dess meddelat att hon hoppas bli internvald men TV-bolagets 2021-planer avslöjas, som sagt, inte förrän efter JESC 2020 avslutats.

Personligen är jag inte så förtjust i talangtävlingar, och inte blir det bättre när det gäller nykläckta sådan som fortfarande har en del “barnsjukdomar” kvar att kurera. Jag är dock villig att ge “Szansa na Sukces” en andra chans, om TVP beslutar sig för att köra på det spåret igen, men hoppas nog på att Alicja blir en av de många internvalda ESC-2021-artisterna.

Mer om Polens förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Polen i ESC 2021“.

Relaterad information: Eftersom esctoday.com ännu inte har med Polen på sin lista över preliminärt bekräftade ESC 2021-länder har de endast 38 länder medan wikipedia har 39 länder på sin lista. Läs mer här: “Eurovision Song Contest 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se