Storbritannien TV-bolaget BBC har bekräftat att Storbritannien kommer att delta i Eurovision Song Contest 2021. Hur de tänker utse sitt bidrag har de ännu ej avslöjat.
(Källa: esctoday.com)

Storbritanniens bidrag i Eurovision Song Contest 2020:

My Last Breath“, James Newman

Schlagerpinglan: När jag tidigare i dag tog wiwibloggs artikel till hjälp för att sammanställa info om de tio länder vi vet minst om vad gäller ESC-2021-deltagandet så var just Storbritannien ett av de största frågetecknen.

Wiwibloggs spekulerade om att anledningen till att ESC-beskedet drog ut på tiden var att den populära TV-showen “Strictly Come Dancing” startade en månad senare än vanligt vilket gör att BBC:s PR-team fokuserar på den showen i stället för ESC, i alla fall för tillfället.

Hur det än ligger till med den saken så är det nu bekräftat att Storbritannien kommer att delta i Rotterdam 2021, så det är bara att vänta och se vad de kan tänkas hitta på. Personligen så hoppas jag att valet står mellan en nationell final och att internvälja ESC-2020-representanten James Newman. Varför inte en kombination? 🙂

Mer om Storbritanniens förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Storbritannien i ESC 2021“.

Relaterad information: Tidigare i dag presenterades EBU:s officiella deltagarlista där det framkom att 41 länder kommer att delta i Eurovision Song Contest 2021. Storbritanniens TV-bolag BBC fanns med på listan och kan därmed bockas av som bekräftad deltagare. Läs mer här: “Eurovision Song Contest 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Eurovision 2021: Storbritannien bekräftar deltagande”

 1. Micke

  Storbritannien bekräftar att de kommer att delta i ESC 2021………..

  Man borde ju jubla. Ett av världens bästa musikländer kommer att medverka i bubblan ännu ett år. Tyvärr kan jag dock, hur gärna jag än vill, inte jubla med tanke på hur de så totalt skitit i ESC under sååååå lång tid. Ja egentligen eda sen vinsten för 44 år sedan. Fram till dess hade de med ESC-mått mätt slängt fram riktigt bra material men vad hände sen?

  Jag kan erkänna att jag gillar deras bidrag från 1982 men samtidigt…. Det handlar ju för tusan om Storbritannien. Efter detta har de slängt ut 38 bidrag helt utan det som ger landet den klass de normalt har. Finns dock ett undantag och det är bidraget från 1997 som jag rankar högst av allt de gjort. men därefter har det bara rasat utför.

  Självklart är jag glad att länder ställer upp, så även Storbritannien. Men samtidigt är skämskudden ständigt monterad då man ser hur de skiter i tävlingen. Det blir ju än värre med tanke på den klass de har in real life.

  Men Storbritannien. Ge mig nu en jädra käftsmäll och bevisa att jag är en jädra sopa som inte vet vad jag pratar om.

  Bästa låten gett oss är från 1997. Sämsta låten är från 1990

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se