Kroatien Precis som tidigare utlovat så började TV-bolaget HRT, den 26:e oktober, att ta emot bidrag till Dora 2021, Kroatiens nationella uttagning av bidrag till i Eurovision Song Contest 2021.

Finalen kommer att avgöras den 13:e februari i Opatija men Dora 2020-vinnaren Damir Kedžo kommer inte att få något wildcard till uttagningen utan får i så fall skicka in bidrag som alla andra. Deadline är satt till den 10:e december och på HRT:s hemsida finns både regelverket och anmälningsformuläret för Dora 2021.

Dora 2021

Dora 2021 – Reglerna i korthet:
Kroatiens bidrag i ESC 2021 utses genom den nationella uttagningen Dora 2021 som består av en final som arrangeras i Opatija den 13:e februari 2021.
14 bidrag (och 4 reservbidrag) kommer att väljas ut till Dora 2021, vilket är två mindre än de 16 som tävlat de senaste två åren.
Max fem personer tillåts på scenen, till skillnad från sex personer som tilläts tidigare i Dora och som fortfarande tillåts i ESC.
All bakgrundssång måste vara inspelad. Detta är en regel som ESC infört som ett alternativ inför 2021 men som HRT bestämt sig för att göra till ett krav.
Bidragen som skickas in måste vara fullständiga och nya låtar. Texten behöver nu inte längre endast vara på kroatiska, engelska, franska, tyska eller italienska utan alla europeiska språk tillåts. Artisten ska vara kroatisk medborgare över 16 år (då bidraget skickas in). Läs mer om regelverket hos hrt.hr.
HRT tar emot bidrag till Dora 2021 från den 26:e oktober till den 10:e december. (Med start nästa år så strävar TV-bolaget efter att kunna ta emot bidrag redan i början av oktober.) Anmälningsformuläret hittar ni hos hrt.hr.
(Källor: hrt.hr och wiwibloggs.com)

Schlagerpinglan: Sakta men säkert närmar vi oss säsongen för de nationella ESC-finalerna. Trots att många TV-bolag bestämt sig för att skicka sina ESC 2020-artister till Rotterdam 2021 så ser det ut att bli minst 11 traditionella uttagningar och minst en låtuttagning (och fler kan mycket väl tillkomma). Visserligen så är det inte lika många som vi är vana vid, men betydligt fler än jag själv vågade hoppas på för några månader sedan. 😀

Mer om Kroatiens förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Kroatien i ESC 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se