Sverige Schlagerpinglan: Aftonbladet har presenterat ytterligare två artister som (enligt deras källor) anses vara klara eller högaktuella för Melodifestivalen 2021. Längre ner på sidan ser ni den uppdaterade versionen av listan, med förändringar sedan sist i fetstilt.

Observera att de artister som verkligen blivit bekräftade att få delta i Melodifestivalen 2021 fått stränga order om att inte avslöja något, så alla namn som nämns är endast spekulationer och ska därför tas för vad det är och inte ses som några sanningar. Inför MF 2020 avslöjade de dock 21 av 28 artister på förhand och året innan dess 24 av 28 artister.

Artister som anses vara aktuella inför Melodifestivalen 2021:

The Mamas (här med MF 2020-vinnaren “Move“)

Artister som är “klara” för Melodifestivalen 2021 (enligt Aftonbladets källor)
Tusse Chiza (”Idol 2019”-vinnare)
Sannex (dansband)
Sami Rekik och Wahl (från Medina resp. SödraSidan)
Julia Alfrida (bekräftad efter “P4 Nästa 2020“)
The Mamas Too Late For Love“, John Lundvik
(vann MF 2019 som kör bakom John Lundvik – 5:a i ESC 2019)
Move” (1:a i finalen 2020)
Dotter Cry” (6:a i deltävling 3 2018)
Bulletproof” (2:a i finalen 2020)
(Info från aftonbladet.se – Sammanställning av schlagerpinglan.se)

Schlagerpinglan: Jag hoppas att det stämmer att The Mamas och Dotter finns med bland de 28 utvalda som ska göra upp om att få representera Sverige i ESC 2021. Kan det bli ytterligare en nagelbitare (skilde endast en poäng mellan dem i finalen 2020) eller kan det finnas andra artister som bättre lyckas pricka in vad publiken vill ha 2021? Om bara några månader vet vi. 😀

Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Sverige i ESC 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Artistspekulationer inför Melodifestivalen 2021 – del 2”

 1. Adri

  Oroväckande båda två.

  The Mamas: Stor risk för sympatipoäng. Det är ju ingen värdig vinst då! (Sen kanske de såklart kommer med en jäkla panglåt också, då får man omvärdera. Men risken finns ju.)

  Dotter: Sååååå jäkla hög ribba. Även om hon inte vann MF 2020 så är hon ju den som fått den allra största karriärsfördelen. Blir ju väldigt höga förväntningar att leva upp till!

  Men allt kan ju bli bra ändå! 🙂

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Jag tänkte tvärtom, att det lät väldigt lovande. Om man placerat sig 1:a eller 2:a i Melodifestivalen så förutsätter jag att man inte återkommer året efter om man inte har en riktigt konkurrenskraftig låt. Hur roligt är det att gå från en topp-placering till att kanske inte ens nå finalen? Jag tror därför (lite naivt kanske, det kan ju bara vara så att de gillar rampljuset / inte har råd att säga nej till jobberbjudanden p.g.a. corona) att de har riktiga kanonbidrag till tävlingen… om det nu visar sig att de ställer upp, vill säga. 😀

 3. Adri

  Pinglan: Men jag tänker lite på Molly Sandén-16, Loreen-17 eller Mariette-18. Oerhört mycket prestige och höga förväntningar. Sist i sista deltävlingen och allt.

  Sen släpptes låtarna och folk var väl lite underväldigade. ”Var det allt?”.

  Lite rädd för att den känslan kan drabba främst Dotter.

 4. Schlagerpinglan

  @Adri, Mmm… den risken finns ju alltid… men är det en bra låt så är det. 😀 Vi får väl se. Risken/chansen finns ju att de inte alls är aktuella för 2021.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se