Albanien Förberedelserna inför Festivali i Këngës 59, den nationella uttagning som ska välja ut Albaniens bidrag i Eurovision Song Contest 2021, pågår för fullt. I förra veckan presenterades startfältet och nu har TV-bolaget RTSH avslöjat lite mer info om den stundande festivalen, se nedan.

En av de deltagande artisterna i FiK 59:

Kamela Islamaj (6:a i FiK 58 med “Më ngjyros“)

Festivali i Këngës 59 – Mer info:

De tre shower som FiK 59 består utav kommer att arrangeras någon gång mellan den 17:e och 26:e december, beroende på COVID 19-läget och vädret.
Samtliga shower kommer att hållas utomhus i närheten av Italia Square i Tirana. Vanligtvis brukar festivalen hållas i Palace of Congresses men p.g.a. pandemin justeras planerna.
Blendi Salaj och Jonida Vokshi kommer att vara värdar för FiK 59 medan Martin Leka står för festivalens regi.
P.g.a. restriktioner satta av Albaniens hälsomyndigheter så får max sju personer befinna sig på scen under varje framträdande.
Det är fortfarande oklart om den traditionella live-orkestern kommer att användas eller om de tillåter publik.
(Källor: festivali.rtsh.al, esctoday.com och wiwibloggs.com)

Schlagerpinglan: Det här var en annorlunda lösning som gör att Festivali i Këngës 59 kan komma att bli en riktigt speciell årgång. Om jag inte redan såg fram emot festivalen så gjorde detta att jag blev extra nyfiken. Nu gäller det bara att de har vädret på sin sida. 😀

Mer om Albaniens förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Albanien i ESC 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se