MonacoSchlagerpinglan: I dag, torsdagen den 19:e november, är det Monacos nationaldag vilket jag tycker är en bra dag att uppmärksamma alla de bidrag landet tävlat med i Eurovision Song Contest genom tiderna.

Efter att ha lyssnat igenom landets samtliga 24 tävlingsbidrag, som ni hittar på min Monaco-samlingssida, så uppdaterade jag min personliga topp-lista, se nedan.

Schlagerpinglans favorit av Monacos ESC-bidrag:

“Un Banc, Un Arbre, Une Rue”, Séverine (ESC 1971)

Schlagerpinglans topp-10 av Monacos samtliga ESC-bidrag:
1. (1.) (1.) Un Banc, Un Arbre, Une Rue“, Séverine (ESC 1971 – 1:a)
2. (2.) (7.) Une Petite Française“, Michèle Torr (ESC 1977 – 4:a)
3. (3.) (2.) Un Train Qui Part“, Marie (ESC 1973 – 8:a)
4. (4.) (3.) Toi, La Musique Et Moi“, Mary Christy (ESC 1976 – 3:a)
5. (9.) (-.) Une Chanson C’est Une Lettre“, Sophie (ESC 1975 – 13:e)
6. (6.) (5.) La Coco-dance“, Séverine Ferrer (ESC 2006 – 21:a i semifinalen)
7. (5.) (4.) Notre Vie, C’est La Musique“, Laurent Vaguener (ESC 1979 – 16:e)
8. (8.) (-) Les Jardins De Monaco“, Caline and Olivier Toussaint (ESC 1978 – 4:e)
9. (10.) (9.) Allons, Allons Les Enfants“, Colette Deréal (ESC 1961 – 10:a)
10. (7.) (8.) A Chacun Sa Chanson“, Line and Willy (ESC 1968 – 7:a)

Snabbfakta: Monacos deltagande i Eurovision Song Contest:

debutår: 1959 – deltagit 24 gånger – vunnit 1 gång: 1971


Schlagerpinglan: Just för tillfället så skulle jag nog vilja säga att jag har sex favoriter bland Monacos 24 tävlingsbidrag. Det kan dock vara så att det döljer sig fler bland de lite äldre bidragen som bara väntar på att upptäckas efter ytterligare lite fler lyssningar, men det får i så fall vara en överraskning till något annat åt. 😀

Se “Monaco i Eurovision Song Contest” för landets samtliga bidrag.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Monaco i Eurovision – Personlig topp-tio-lista”

 1. Adri

  Jag har faktiskt bara en favorit. Den härliga ”Notre Planete” från 2004.

  Absolut ingen annan verkar gilla den. Men ibland får jag väl vara ”the odd one out”. För nån född på sena 90-talet är den ren nostalgi. Soundet är så 2004 det bara kan bli. Älskar’t.

  Utöver det har Monaco inte mycket beröm att hämta hos mig! 🙂

 2. Micke

  Finns det något land som har ett lika överlägset bidrag i sin samling? Ett bidrag som tävlade innan undertecknad slog upp sina blå. Det är så överlägset att jag inte ens behöver tala om vad det heter och när det tävlade. På min topp 10 över allt som tävlat i ESC.

 3. Schlagerpinglan

  @Adri, “Notre Planete” är inte alls dålig (tror att den fanns med på min topp-10 för två år sedan) men där du ser “nostalgi” så känns den för mig lite mycket “alldaglig”. Absolut bra men inte konkurrenskraftig. Vi är m.a.o. överens men jag har så många andra starka konkurrenter att den drunknar i utbudet.

  @Micke, På rak arm skulle jag naturligtvis säga 1971 då det är min överlägsna favorit, men då du placerade Lettlands överlägsna bidag på en sistaplats så är jag inte riktigt säker på vad jag ska tro. 😉

 4. Engsla

  Inget snack om vilket bidrag som är bäst här! Det var ändå ganska enkelt att göra en tio i topp-lista. Det finns tre låtar som jag tycker om, och jag behövde bara kämpa med att fylla de sista två platserna, så ett hyfsat bra startfält överlag 🙂

  1971 “Un Banc, Un Arbre, Une Rue”, Séverine
  2005 “Tout De Moi“, Lise Darly
  1975 “Une Chanson C’est Une Lettre“, Sophie
  1968 “A Chacun Sa Chanson”, Line and Willy
  1961 “Allons, Allons Les Enfants”, Colette Deréal
  1977 “Une Petite Française”, Michèle Torr
  1976 “Toi, La Musique Et Moi”, Mary Christy
  1967 “Boum-badaboum”, Minouche Barelli
  1965 “Va Dire à L’amour”, Marjorie Noël
  1969 “Maman, Maman”, Jean-Jacques

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se