Efter att det avslöjats att Simon Cowell eventuellt arbetar på en rivaliserande tävling, 50 States to Stardom, till den planerade American Song Contest så kommer nu en uppdatering om hur arbetet med Eurovision-projektet går.

Informationen kom genom en intervju i Jan Bors “Humans of Eurovision”-serie där Ola Melzig (teknisk chef för 13 Eurovision-finaler) bl.a. avslöjade olika alternativ på det tänkta formatet samt att de är nära att skriva kontrakt med ett amerikanskt TV-bolag.

Intervju med Ola Melzig (tidigare teknisk chef för Eurovision)

Humans of Eurovision #4 – Ola Melzig“ (1:11:25 – Nov 8, 2020 – Jan Bors)

The American Song Contest – alternativa lösningar

Diskussionerna pågår fortfarande men Ola förklarade i intervjun hur tävlingen skulle kunna komma att se ut. I slutändan hänger allt på vem som får kontraktet.
American Song Contest är ingen talangshow utan en musiktävling som är tänkt att samarbeta med skivbolag för att ta fram etablerade artister som inte nödvändigtvis är kända för de stora massorna. M.a.o. är det inte troligt att artister som Madonna och Justin Timberlake dyker upp men det lät inte helt otroligt med kända artister som försöker sig på en comeback eller något nytt.
Uppbyggnaden av tävlingen beskrevs som att inledningen, där 50 delstats-låtar ska utses, är som Melodifestivalen medan den avgörande delen, där två semifinaler och en final utser vinnaren, efterliknar Eurovision Song Contest.
De tävlande bidragen kan utses på olika sätt, t.ex. genom TV-bolaget, sociala plattformar, musikdelnings-plattformar eller appar.
Den stora Americavision-showen kan bestå utav 5 heats med 10 stater i varje där det tävlas om 4 platser i nästa runda. De 20 stater som går vidare delas in i två semifinaler där fem stater kvalar in till finalen från varje. 10 stater kommer därmed att tävla i finalen.
Olika TV-bolag har dock olika lösningar så det kan mycket väl bli 10 kvalificeringsshower med 5 stater i varje om TV-bolaget vill ha en längre säsong.
Som det meddelats tidigare så är tävlingens premiär preliminärt bekräftad för slutet av 2021 eller våren 2022 men de låter arbetet ta den tid det tar så det kan även dröja tills hösten 2022.
Ett av prisen för vinnaren av American Song Contest kan bli att få vara mellanakt i den följande Eurovision Song Contest. På samma sätt så kan vinnaren av ESC 2021 få vara mellanakt i systertävlingen i USA.
Så här långt har de runt 10 bolag som är intresserade av rättigheterna till den nya tävlingen och i slutet av 2020 väntas valet att bekräftas.
(Källa: wiwibloggs.com)

Schlagerpinglan: Även om det egentligen inte gavs mer information än vi visste tidigare (så här långt är det mest spekulationer) så är det glädjande att se att inget i nuläget tyder på att projektet kommer att rinna ut i sanden som den asiatiska motsvarigheten verkar ha gjort.

Jag ser med stor nyfikenhet fram emot mer info när de väl vet hur de ska lägga upp denna omfattande tävling. 😀

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se