TysklandSom det meddelats tidigare så kommer TV-bolaget NDR att göra ett internvalTysklands bidrag i Eurovision Song Contest 2021 ska utses och nu kommer uppgifter om att de nått slutfasen.

De artister som fortfarande är aktuella för uppdraget lär nu ha spelat in sina potentiella ESC 2021-bidrag i Köln och inväntar domen från två jurygrupper som tillsammans avgör vem som blir den tyska representanten i Rotterdam 2021.

Eurovisionjuryn består utav 100 personer från musikindustrin och ESC-fans, som anses ha liknande smak som tävlingens tittare. Denna jurygrupp har även varit involverad i uttagningen och därmed lyssnat på bidragen ett flertal gånger redan.

Den internationella juryn består utav 20 forna ESC-jurymedlemmar och representerar därmed juryns smak i ESC. Denna jurygrupp kommer att få höra tävlingsbidragen för första gången. (Källor: eurovoix.com och esc-kompakt.de)

Vinnaren av det tyska ESC 2020-internvalet:

Violent Thing“, Ben Dolic (Jury Preselection 2020 Snippet)

Schlagerpinglan: Rent teoretiskt så tycker jag att det låter som ett bra sätt att försöka få med representanter för både tittarnas smak och juryns bedömning samt låta några lyssna på bidragen ett flertal gånger medan några hör dem för första gången.

Om det sedan slutar med att att de väljer ut ett lika populärt bidrag som “Violent Thing” verkade vara inför ESC 2020 återstår att se. Klart är i alla fall att Ben Dolic, enligt egen utsaga, inte finns med bland de artister som nått slutfasen.

Jag inväntar med spänning nästa tyska rapport som förhoppningsvis innehåller lite info om hur det slutliga valet ska presenteras. 😀

Mer om Tysklands förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Tyskland i ESC 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se