ESC2020 I mitten av september stod det klart att Eurovision Song Contest 2021 kommer att använda sig utav samma scen, slogan och programledare som sin inställda föregångare men att loggan och grafiken skulle justeras en aning för att ge 2021 sin egen identitet.

I dag, den 4:e december, presenterades då resultatet: En liknande cirkel som originalet men där man i stället för att blicka bakåt (och låta färgerna symbolisera ländernas debut i tävlingen) så blickar man framåt och låter färgerna symbolisera hur tävlingen knyter oss samman och hur Rotterdam står i händelsernas centrum med kopplingar till alla deltagarländernas huvudstäder.

Grafik och logga för Eurovision Song Contest 2021:

This is the new logo of Eurovision 2021” (0:34 – Dec 4, 2020)

Precis som förra gången så är loggan och grafiken utformad av byrån Clever ° Franke som säger sig ha behållt de enkla, intelligenta, minimalistiska och experimentella elementen men tillfört en festlig touch, för att fira återkomsten av Eurovision Song Contest.

Det är m.a.o. dags att lämna 2020 bakom oss och rikta blicken mot 2021 då man tack vare framsteg som gjorts vad gäller vaccin och snabbtester har en försiktig optimism om att tävlingen ska kunna genomföras på ett ansvarsfullt sätt i maj. (Källa: eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Jag gillade verkligen 2020-loggan och var väldigt nyfiken på hur de skulle kunna justera den utan att det kändes som en förändring för förändringens skull. Nu ser jag ju att det fanns en naturlig fortsättning på temat och loggan känns lika självklar som sin föregångare.

Enkel, snygg, hoppingivande… vad mer kan man begära? Sakta men säkert faller bitarna på plats och om inget oförutsett inträffar så har vi tre historiska ESC-shower att se fram emot i maj 2021. 🙂

Relaterad information: Clever ° Franke har använt ett egenutformat datorprogram (samt tidigare nederländska ESC-loggor som inspiration) för att få fram de båda loggorna. Så här långt har de fått två utmärkelser för 2020-loggan: European Design Award och Red Dot Design Award.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se