PortugalTV-bolaget RTP har nu avslöjat de 20 låtskrivare som står bakom bidragen i Festival da Canção 2021, Portugals nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2021, se listan nedan.

693 bidrag (vilket är ett rekord) inkom när RTP sökte efter bidrag till den 55:e årgången av festivalen och av dessa har två bidrag valts ut, av låtskrivarna Miguel Marôco och Pedro Gonçalves. De resterande 18 låtskrivarna har fått personliga inbjudningar av RTP.

Schemat för Portugals Festival da Canção 2021:

20:e februari Semifinal 1 10 semifinalister → 5 finalister
27:e februari Semifinal 2 10 semifinalister → 5 finalister
6:e mars 2021 Final 10 finalister → 1 vinnare

Festival da Canção 2021

Festival da Canção 2021 – Låtskrivarna:

Semifinal 1 – 20:e februari: Semifinal 2 – 27:e februari:
Anne Victorino d’Almeida Carolina Deslandes
Fábia Maia Da Chick
Filipe Melo Joana Alegre
Helder Moutinho João Vieira
Ian Neev
Irma Pedro Da Linha
Karetus Pedro Gonçalves (inskickat bidrag)
Miguel Marôco (inskickat bidrag) Tainá
Stereossauro Virgul
Tatanka Viviane

Uppdaterat 2020-12-11: Låtskrivarna ovan har delats in i respektive semifinal enligt info från escportugal.pt.

Som vanligt så väljer låtskrivarna själva ut vilka artister som ska framföra deras bidrag.

De 20 bidragen kommer att delas upp i två semifinaler som avgörs den 20:e och 27:e februari. Därifrån går hälften av bidragen vidare till finalen den 6:e mars. 50/50 tele- och jury-röster kommer att avgöra resultatet, där juryn i semifinalerna består av en proffsjury och i finalen av sju regionala jurygrupper.

Skulle det bli oavgjort i semifinalerna så går det bidrag med högst poäng från juryn vidare till finalen medan det i finalen är telerösterna som avgör vid ett eventuell oavgjort resultat. (Källa och grafik: rtp.pt)

Schlagerpinglan: Då kan vi lägga till Portugal bland de länder som planerar att sända en ESC-show den 6:e mars, som inte helt oväntat ser uta att bli en riktig superlördag. 😀

Förutom att Melodifestivalen håller sin Andra Chansen den kvällen så har Italien, Danmark och Estland meddelat att de kommer att ha sina avgörande finaler den 6:e mars. Då vi fortfarande väntar på ett flertal final-datum så kan listan mycket väl fyllas på ytterligare innan det är dags.

Mer om Portugals förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Portugal i ESC 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se