Frankrike Den 9:e december presenterade TV-bolaget France Télévisions namnen på de artister och bidrag som kommer att tävla i Eurovision France – C’est vous qui décidez!, Frankrikes nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2021.

Samma dag kunde man även börja lyssna på tävlingsbidragen via TV-bolagets hemsida, dock inte från Sverige. Nu när det problemet är löst och jag givit samtliga bidrag en första genomlyssning så presenterar jag mina första intryck av låtarna, som är presenterade i den ordning jag (i stort) rangordnar dem:

Ett av de tävlande bidragen i Eurovision France – C’est vous qui décidez!

Maeva“, Amui

“Eurovision France – C’est vous qui décidez!” – En första genomlyssning, 2020-12-12:
Schlagerpinglans inledande favoriter (ungefärlig ordning):
Maeva“, Amui
Av de flertalet glada och svängiga låtar som tävlar i den franska uttagningen så är “Maeva” min inledande favorit. Det som skiljer den från de flesta andra är att här finns lite fler intressanta inslag. Nu ska det bli intressant att se vilken som håller bäst i längden.
Alléluia“, Andriamad
Precis som i fallet med “Maeva” så är “Alléluia” en av mina inledande favoriter då de båda har lite mer att bjuda på än de övriga mer lättsmälta låtarna. Att jag inte gillar inslängda engelska fraser är knappast någon hemlighet, men i just det här fallet så fungerade det tydligen då det tillför något i stället för att irritera.
Je T’Emmènerai Danser“, Terence James
Trots den väldigt repetitiva refrängen så har “Je T’Emmènerai Danser” något som träffar helt rätt och som jag genast föll pladask för. Som helhet har jag däremot lite tvivel på bidraget men är otroligt nyfiken på slutresultat.
Pourvu Qu’on M’Aime“, Juliette Moraine
“Pourvu Qu’on M’Aime” visade sig vara en nostalgidrypande visa som jag gillade redan vid första genomlyssningen. Här finns en stor och betryggande igenkänningsfaktor som gör den väldigt behaglig att lyssna på. Precis som övriga låtar så är jag oerhört nyfiken på det slutliga framträdandet som kommer att avgöra allt.
Voilà“, Barbara Pravi
Till skillnad från många andra av startfältets låtar så är “Voilà” lite mer svårsmält, och gör mig en aning uttråkad efter ett tag (men det räddas av den lite oväntade avslutningen). Likväl finns här något som lockar mig och får mig att misstänka att detta är en låt som kommer att finnas bland mina favoriter i januari.
On A Mangé Le Soleil“, Cephaz
Medryckande och glada melodislingor gör att jag genast gillar “On A Mangé Le Soleil”. Frågan är om den kommer att växa till sig ytterligare eller om den, i all sin enkelhet, redan nu visat sin fulla potential.
Peux-Tu Me Dire?“, 21 Juin Le Duo
Här har vi ytterligare en lättsmält låt som sätter sig direkt men eventuellt så kan “Peux-Tu Me Dire?” vara för enkel för att hålla i längden. Jag fick i alla fall ett bra första intryck av den och trumsolon kan man aldrig få för mycket av.
Tutti“, Casanova
Både låt och artist känns vid en första anblick som lite för blek för att ha någon större chans i ESC men lättsmält som den är så kan jag inte låta bli att gilla det jag ser och hör. Glada och svängiga låtar som är lätta att sjunga med i är ju alltid trevligt.
Bah Non“, Philippine
“Bah Non” är nog den låt som klyver mig mest för även om jag fick ett ganska postivit intryck av både låt och artist så är det något här som skaver. Jag vet inte riktigt vad det är, kanske den något enformiga refrängen? Vi får se vad som händer, kanske är det något som kan växa bort eller där live-framträdandet suddar ut alla tvivel.
Övriga bidrag (ungefärlig ordning):
Amour Fou“, Poney X
Även om “Amour Fou” inte tillhör mina favoriter så ser jag den som ett välkommet inslag i finalen. Helt klart lyssningsbar och förmodligen en låt som kommer att växa med tiden (vilket jag märker av redan vid slutet av första genomlyssningen).
Magique“, LMK
Egentligen så tycker jag riktigt bra om “Magique”, med sin medryckande takt och attityd. Jag kommer dock aldrig förstå varför många låtar envisas med att slänga in små engelska fraser som förstör en annars mycket lovande låt. Visst, det är endast ett fåtal sekunder av de tre minuterna det gäller men de skaver så mycket att det kan vara avgörande, speciellt i ett så starkt startfält som detta är.
Paris Me Dit“, Ali
Vid en första genomlyssning så tycker jag mig se något intressant i “Paris Me Dit” som kanske växer sig starkare med fler lyssningar. Just nu känns den lite väl enformig för att riktigt intressera mig.

Schlagerpinglan: Mitt första intryck av det franska startfältet är att det är förvånansvärt starkt, utan några bidrag som jag skulle vilja kalla “dåliga”. Då det finns ett flertal lättsmälta låtar som sätter sig direkt så är jag mycket nyfiken på om de håller i längden eller om en av de starka, lite mer lågmälda, bidragen växer till sig och blir min slutliga favorit.

I nuläget har jag inget bidrag som jag känner att det måste vinna men däremot ett flertal som känns som lämpliga vinnarkandidater. Det här kan bli rejält underhållande. 😀

Mer om Frankrikes förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Frankrike i ESC 2021“.

Relaterad information: Se “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2021-uttagningarna” för fler länders pågående nationella uttagningar och presenterade potentiella ESC 2021-bidrag.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Eurovision France – C’est vous qui décidez!: En första genomlyssning”

 1. Johanna

  “Voila” är deen överlägset bästa låten här och den hittills bästa låten jag hört inför Eurovision nästa år. Jag tror att den dessutom skulle kunna göra sig bra ute i Europa på den stora scenen. Med det sagt fanns det fler bra låtar här (och några riktigt dåliga) Jag väljer att fokusera på dem bra vilket då förutom “Voila” är “Pourvu Qu’on M’Aime” och “Maeva” Vive La FRance! och detta var första gången i år jag känner att nu jäklar, nu är vi igång!

 2. Adri

  Jag gillar många här – och tycker faktiskt inte riktigt illa om någon, men det finns skalor. Men bäst? Det är enkelt. “Alléluia” 🙂

  (Men “Voila” kommer vinna – och jag är fine med det! 🙂 ).

 3. Schlagerpinglan

  Efter endast två kommentarer så är jag villig att tro att min instinkt att “Voilà” är det “bästa” bidraget faktiskt stämde. Mitt hjärta är inte riktigt där ännu, då jag fortfarande känner mer för några av de lite mer lättsmälta bidragen… men “Voilà” är ju helt klart i en klass för sig själv. 🙂

 4. Micke

  Ganska starkt startfält. Ett stag uppåt för Frankrike känns det som. Fem bidrag är ett trappsteg högre än övriga.

  1. Juliette Moraine – “Pourvu Qu’on M’Aime”
  2. Barbara Pravi – “Voilà”
  3. Cephaz – “On A Mangé Le Soleil”
  4. Philippine – “Bah Non”
  5. Andriamad – “Alléluia”

  6. Amui – “Maeva”
  7. 21 Juin Le Duo – “Peux-Tu Me Dire?”
  8. Casanova – “Tutti”
  9. LMK – “Magique”
  10. Terence James – “Je T’Emmènerai Danser”
  11. Poney X – “Amour Fou”
  12. Ali – “Paris Me Dit”

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se